Alles wat je moet weten over graniet: gebruik, onderhoud en renovatie

Graniet is een prachtige, tijdloze natuursteen die met zijn luxueuze uitstraling een heuse meerwaarde vormt voor jouw interieur of terras. Ben je ook betoverd door de schoonheid van graniet? We vertellen je graag alles wat je moet weten over dit stollingsgesteente: van het gebruik over het onderhoud tot de renovatiemogelijkheden bij beschadiging.

Gebruik van graniet

Graniet zie je vaak in interieurs. Zo zijn aanrechtbladen in graniet erg bekend. Een andere populaire toepassing zijn vloertegels, zowel voor binnen als voor buiten. Niet verwonderlijk, want graniet is bijzonder hard, slijtvast en krasbestendig. Bovendien is graniet goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden en vervuiling, en is het oppervlak niet te glad, zelfs niet als het nat is. Dat alles maakt graniet een ideaal materiaal voor terrassen en de afwerking rond zwembaden.

Witte marmer | Natuursteen-renovatie.be
Marmer schoonmaken | Natuursteen-renovatie.be

Onderhoud van graniet

Graniet is erg onderhoudsvriendelijk. Je reinigt dit materiaal het best met een sopje van lauw water en een mild schoonmaakproduct. Gebruik voor het schoonmaken een spons en verwijder eventuele zeepresten met een propere, vochtige doek. Ga nadien nog eens over het oppervlak met een droge doek.

Graniet heeft als voordeel dat het weinig poreus is, waardoor vloeistoffen niet makkelijk in de steen kunnen trekken. Wel kunnen zuren en bijtende vloeistoffen het graniet beschadigen. Een vaak voorkomend probleem zijn kringvormige of witte (kalk)vlekken. Om jouw granieten aanrecht of tegels optimaal te beschermen, kun je het materiaal het best laten impregneren. Een vochtwerend laagje zorgt er dan voor dat vloeistoffen minder makkelijk en minder diep in het graniet kunnen trekken.

  Renovatie van graniet

  Heb je graniet dat ontsierd is door vlekken, krassen of matte plekken? Geen zorgen: dit kan gelukkig hersteld worden. Omdat natuursteenrenovatie een secuur werkje is, laat je dit het best over aan een professional met de nodige ervaring en knowhow.

  Wij kunnen bijna alle beschadigingen terug in de oorspronkelijke staat herstellen, van vlekken door verkeerde onderhoudsproducten of fruit, tot diepe krassen door intensief gebruik. We komen bij jou ter plekke en schuren het graniet volledig stofvrij. Nadat alle beschadigingen zijn weggewerkt, en het graniet glad is gepolijst, impregneren wij het materiaal opnieuw, waardoor het er terug als nieuw uitziet.

  Heb je een granieten aanrecht of granieten tegels die een opknapbeurt nodig hebben? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  Marmeren vloer zonder glans | Natuursteen-renovatie.be

  LEUK OM TE WETEN

  U hoeft geen voorschot te betalen.

  Onze machines maken zeer weinig lawaai.

  We gebruiken geen chemische producten.

  Onze methodes produceren geen of zeer weinig stof.

  We kunnen de meeste vloeren al renoveren binnen één dag.

  CONTACTEER ONS

  Al onze afdelingen staan reeds ter uwer beschikking om u zo snel mogelijk verder te helpen.
  Had u graag één van onze medewerkers ter plaatse?
  Vul het contactformulier in en we maken zo snel mogelijk een afspraak.

  Loading