Alles wat u moet weten over terracotta:

gebruik, onderhoud en renovatie

Voor een rustiek interieur vormt een vloer in terracotta een heuse meerwaarde. Terracotta is dan ook een bijzonder materiaal dat duurzaamheid combineert met een natuurlijke en ambachtelijke uitstraling.

De charme van terracotta

De naam terracotta komt uit het Italiaans en betekent letterlijk ‘gebakken klei’. Terracotta wordt namelijk vervaardigd door rode klei op een zeer hoge temperatuur ongeglazuurd te bakken. Door voor het bakken geen glazuurlaag aan te brengen, blijft het materiaal nadien poreus.

Er zijn tal van toepassingen van terracotta, zoals bloempotten of servies. Daarnaast is het een populair materiaal voor kunstenaars om beelden mee te maken. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk het eeuwenoude Terracottaleger ter ere van de Chinese keizer Qin Shi Huangdi.

terracotta vloer
keuken terracotta

Een vloer in terracotta

Al meer dan duizend jaar wordt terracotta ook als vloerbekleding gebruikt. Tegels in terracotta geven uw interieur immers een mooie warme uitstraling. Wist u trouwens dat ze ook een uitstekende thermische buffer vormen?

Wie voluit wil gaan voor een duurzaam en ecologisch, maakt met terracotta tegels dus een prima keuze.

Onderhoud van terracotta

Terracotta is heel wat poreuzer dan geglazuurd keramische tegels. Het is daarom cruciaal dat u uw vloer in terracotta impregneert met het juiste product.

Voor het dagelijks onderhoud voegt u ook het best een aangepast reinigingsmiddel toe aan uw dweilwater.

terracotta tegels
terracotta terras

Renovatie van terracotta

Ontsieren vlekken, krassen of andere beschadigingen uw terracotta vloer? Dan is het gelukkig niet nodig om de tegels te vervangen. Met de juiste aanpak is het mogelijk om een terracotta vloer te renoveren. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in de renovatie van natuursteen. Wij komen bij u langs, verwijderen alle vuil en slijtagesporen en brengen nadien een nieuwe beschermlaag aan. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

LEUK OM TE WETEN

U hoeft geen voorschot te betalen.

Onze machines maken zeer weinig lawaai.

We gebruiken geen chemische producten.

Onze methodes produceren geen of zeer weinig stof.

We kunnen de meeste vloeren al renoveren binnen één dag.

CONTACTEER ONS

Al onze afdelingen staan reeds ter uwer beschikking om u zo snel mogelijk verder te helpen.
Had u graag één van onze medewerkers ter plaatse?
Vul het contactformulier in en we maken zo snel mogelijk een afspraak.

Loading