Cementsluier verwijderen: zó gaat het in zijn werk

Na het voegen kan het al eens gebeuren dat er cementsluier achterblijft op de natuurstenen of keramische tegels in je huis of op je terras. Dat is natuurlijk niet zo mooi én het doet de tegels erg ruw aanvoelen. Liefst van al wil je er dan ook zo snel mogelijk komaf mee maken. Alleen is cementsluier verwijderen niet altijd eenvoudig. Wij vertellen je wat de beste aanpak is. Laat je het liever over aan een specialist? Dan kun je altijd op onze expertise rekenen.

Wat is cementsluier?

Cement- of betonsluier is het restant van de cement dat achterblijft na het invoegen van je tegels. Om dit te beperken, is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan bij het voegen van natuurstenen of keramische tegels.

Hoe moet je cementsluier voorkomen?

Helaas is het bijzonder moeilijk om cementsluier op je natuursteen volledig te voorkomen. Na het voegen blijft er altijd wel ergens een restje cement op de tegels achter. Opletten is dus de boodschap om vlekken op je tegels te vermijden.

  1. Gebruik een schone spons bij het inwassen van de voegen en ververs regelmatig het water.
  2. Gebruik niet te veel water: een lichtjes vochtige spons
  3. Laat het voegwerk voldoende drogen, voordat je het afsponst. Voel daarom eerst met je vinger of de voegen niet meer volledig nat zijn.
Cementsluier na het voegen van tegels | Natuursteen-renovatie.be
Cementsluier van tegels verwijderen | Natuursteen-renovatie.be

Hoe moet je cementsluier verwijderen?

Snel zijn is het beste advies. Onmiddellijk na het voegen kun je proberen om de betonsluier te verwijderen met een vochtige theedoek. Let wel: om de sluier volledig weg te krijgen, moet je vaak lang en intensief poetsen.

Maar hoe kun je opgedroogde cement verwijderen van natuursteen? We raden je in elk geval af om de tegels te bewerken met een ruwe spons of met krabgereedschap. Ga ten slotte niet zomaar zelf de cementsluier verwijderen met een machine.

Ook chemische producten of een mengsel op basis van azijn zijn erg riskant, net als zoutzuur of een speciale ‘cemensluierverwijderaar’ met zuur. Die kunnen namelijk invreten in kalkhoudende natuursteen.

Het is duidelijk: om je natuursteen te reinigen, is het altijd nuttig om professionele hulp in te schakelen.

Vraag advies op maat

Natuurstenen of keramische tegels zijn gevoelige materialen, die niet altijd bestand zijn tegen de chemische, alkalische of zure producten die in de handel verkrijgbaar zijn. Bovendien moet je ook opletten met het gereedschap en kuismiddelen die je gebruikt (schuurspons, beitel, …).

Voor elke soort tegel bestaan specifieke methodes om de cementsluier op je natuursteen weg te werken. Weet je niet goed wat de juiste aanpak is voor jouw situatie? Of wil je zeker zijn van een geslaagd eindresultaat? Dan kun je op onze experts in natuursteenrenovatie rekenen voor advies op maat. Neem zo snel mogelijk contact met ons op.

LEUK OM TE WETEN

U hoeft geen voorschot te betalen.

Onze machines maken zeer weinig lawaai.

We gebruiken geen chemische producten.

Onze methodes produceren geen of zeer weinig stof.

We kunnen de meeste vloeren al renoveren binnen één dag.

Veelgestelde vragen over natuursteenrenovatie

Het kan zijn dat er na het voegen nog cementsluier – restant van cement – achterblijft op de natuurstenen tegels in je huis of op je terras. Als je er snel bij bent, kun je het restant met een vochtige doek afkuisen. Dat kun je enkel meteen na het voegen doen.

Merk je daarna nog cementsluier op? Dan is het moeilijker te verwijderen en moet je heel nauwkeurig te werk gaan. Gebruik geen ruwe spons of chemische producten. Omdat er voor elke soort tegel specifieke methodes zijn om de cementsluier te verwijderen, val je het best terug op de expertise van een professional.

CONTACTEER ONS

Al onze afdelingen staan reeds ter uwer beschikking om u zo snel mogelijk verder te helpen.
Had u graag één van onze medewerkers ter plaatse?
Vul het contactformulier in en we maken zo snel mogelijk een afspraak.

Loading