Cementsluier verwijderen: zó gaat het in zijn werk

Na het voegen kan het al eens gebeuren dat er cementsluier achterblijft op de natuurstenen of keramische tegels in je huis of op je terras. Dat is natuurlijk niet zo mooi én het maakt dat de tegels erg ruw aanvoelen. Liefst van al wil je er dan ook zo snel mogelijk komaf mee maken. Alleen is cementsluier verwijderen niet altijd eenvoudig. Gelukkig kun je steeds op onze expertise rekenen om je erbij te helpen!

Wat is cementsluier?

Cementsluier is het restant van de cement dat achterblijft na het invoegen van je tegels. In de eerste plaats is het dus belangrijk om voorzichtig te zijn bij het voegen van je natuurstenen of keramische tegels. Helaas is het bijna onvermijdelijk dat er een restje cement op de tegels achterblijft. Gebeurt het dus toch? Zorg dan dat je het restant zo snel mogelijk verwijdert, onmiddellijk na het voegen met een vochtige doek. Hoe langer de cementsluier namelijk op de tegels zit, hoe moeilijker hij weg te vagen is.

Cementsluier na het voegen van tegels | Natuursteen-renovatie.be
Cementsluier van tegels verwijderen | Natuursteen-renovatie.be

Hoe moet je het verwijderen?

Cementsluier van natuurstenen of keramische tegels verwijderen, is geen eenvoudige klus. Het zijn namelijk gevoelige stenen en niet elke tegel is bestand tegen de chemische, alkalische of zure producten die in de handel verkrijgbaar zijn. Bovendien moet je ook oppassen met het soort spons of doek dat je gebruikt. Als die te ruw zijn, loop je namelijk het risico dat je krassen op de steen maakt. Het is eigenlijk zo dat er voor elke soort tegel specifieke methodes bestaan om de cementsluier te verwijderen. Daarom is het nuttig om professionele hulp in te schakelen.

Weet u niet goed wat de juiste behandelingsmethode is voor uw situatie? Of wilt u gewoon zeker zijn van een geslaagd eindresultaat? Dan kunt u op ons rekenen voor gepast advies! Neem gewoon zo snel mogelijk contact met ons op en wij helpen u uit de nood.

LEUK OM TE WETEN

U hoeft geen voorschot te betalen.

Onze machines maken zeer weinig lawaai.

We gebruiken geen chemische producten.

Onze methodes produceren geen of zeer weinig stof.

We kunnen de meeste vloeren al renoveren binnen één dag.

Veelgestelde vragen over natuursteenrenovatie

Het kan zijn dat er na het voegen nog cementsluier – restant van cement – achterblijft op de natuurstenen tegels in je huis of op je terras. Als je er snel bij bent, kun je het restant met een vochtige doek afkuisen. Dat kun je enkel meteen na het voegen doen.

Merk je daarna nog cementsluier op? Dan is het moeilijker te verwijderen en moet je heel nauwkeurig te werk gaan. Gebruik geen ruwe spons of chemische producten. Omdat er voor elke soort tegel specifieke methodes zijn om de cementsluier te verwijderen, val je het best terug op de expertise van een professional.

Load More

CONTACTEER ONS

Al onze afdelingen staan reeds ter uwer beschikking om u zo snel mogelijk verder te helpen.
Had u graag één van onze medewerkers ter plaatse?
Vul het contactformulier in en we maken zo snel mogelijk een afspraak.

Loading