Een vlek op uw natuurstenen vloer: nog geen reden tot paniek. U vraagt zich natuurlijk af of die vlek verwijderd kan worden en zo ja, op welke manier dan? Vlekken verwijderen van natuursteen is niet onmogelijk, maar in eerste instantie is het vooral een kwestie van voorkomen dat uw natuursteenvloer beschadigd raakt. Wij reiken in dit artikel enkele oplossingen aan. 

Snel reageren is de boodschap 

Een vloer wordt intensief gebruikt; dat is niet meer dan normaal. Het risico op vlekken is dus reëel. Maar als u snel en efficiënt handelt, kunt u de schade beperken. Dep de vlek meteen droog na het morsen, zo voorkomt u dat ze in de poreuze steen van uw vloer dringt. Zijn de vlekken té hardnekkig, dan dringt een meer intensieve behandeling zich op. Ook in geval van doffe vlekken op uw natuursteenvloer (ten gevolge van zure of alkalische middelen) is afschuren en renoveren nodig.  

Vlekken op natuursteen: omzichtig behandelen 

Natuursteen is een natuurlijk materiaal dat enige omzichtigheid vergt – het laat zich namelijk niet zo makkelijk reinigen. Vlekken voorkomen is dus de boodschap. En dat is uiteindelijk gewoon maar een kwestie van u enkele goede gewoonten eigen te maken.  

Hoe vlekken voorkomen op uw natuursteenvloer? 

Kijk goed uit met de reinigingsproducten waarmee u uw natuursteenvloer op wekelijkse basis schoon houdt. Een duurzame natuursteenvloer vereist specifieke onderhoudsproducten. Niet zeker of een bepaald product wel geschikt is voor uw vloer? Neem dan het zekere voor het onzekere en win advies in bij een expert. Tips om de juiste keuze te maken: 

  • Gebruik geen detergenten; die kunnen schadelijk zijn voor poreuze materialen zoals natuursteen. 
  • Kies voor pH-neutrale producten, want een te hoge zuurtegraad in een product kan vlekken veroorzaken op natuursteen. 

Onze specialisten vertellen u graag alles over natuursteenrenovatie. Neem contact met ons op!