Het onderhoud van natuursteen

Natuursteen komt prachtig tot zijn recht in jouw interieur of op je terras. Maar uiteraard staat of valt de uitstraling van natuursteen met het onderhoud. Met een correct onderhoud garandeer je dat je jarenlang kunt blijven genieten van jouw vloer, trap, werkblad of douchebak. In onze webshop kun je terecht voor alle producten die je nodig hebt bij het onderhoud van natuursteen én we staan je graag bij met professioneel advies op maat van jouw situatie.

Webshop

Om deze producten te bestellen willen we u vragen onze webwinkel te bezoeken.

Schade vermijden

Het onderhoud van natuursteen is in principe erg beperkt. Wel verschilt de aanpak naargelang het type natuursteen. Travertin en leisteen zijn bijvoorbeeld vrij poreuze stenen die dus gevoeliger zijn voor vlekken dan hardere natuursteensoorten zoals graniet, marmer of blauwe hardsteen.

We geven je graag enkele vuistregels om schade aan jouw natuursteen te vermijden:

 

  • Leg een tapijtje om krassen in je vloer te vermijden. Onder de poten van je zetel voorzie je het best beschermende pads.
  • Heb je een aanrecht in natuursteen? Gebruik dan altijd een snijplank en snijd nooit rechtstreeks op de steen.
  • Maakte je een vlek? Dep die dan onmiddellijk droog met een zachte doek, ga er daarna over met een licht vochtige dweil of vaatdoek en droog ten slotte alles goed af.
  • Om je natuursteen te poetsen, gebruik je het best een neutrale, licht alkalische reiniger. Bijtende schoonmaakproducten zijn absoluut uit den boze! Ook vethoudende zepen raden we af, aangezien die een film op je natuursteen kan achterlaten, waarin vlekken en krassen sneller zichtbaar in zijn.
travertin-renoveren

Hoe natuursteen onderhouden?

We hebben voor jou enkele nuttige richtlijnen voor het reinigen van natuursteen op een rijtje gezet.

Wil je een optimale bescherming? Dan is het verstandig om je natuursteen te impregneren. Dat is een preventieve behandeling die je natuursteen beter bestand maakt tegen vuil en water. Ook zorgt de beschermlaag ervoor dat je steen minder snel verslijt en zijn kleur beter behoudt.

Koop onderhoudsproducten in onze webshop

In onze webshop vind je een ruim aanbod aan producten voor het onderhoud van natuursteen. Je kunt er uiteraard reinigingsproducten en waxen bestellen, maar ook dweilen en doeken en diverse toebehoren.

Wij staan voor jou klaar

Zit je met vragen over het onderhoud van natuursteen? Weet je niet welke producten het meest geschikt zijn voor jouw type steen of jouw situatie? Wil je graag professioneel advies? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij bestaan ruim vijftig jaar en hebben dan ook meer dan voldoende ervaring om jou te kunnen bijstaan.

Contact opnemen kan makkelijk door onderstaand formulier in te vullen. Wil je liever bellen naar een van onze vijf vestigingen in Vlaanderen en Brussel? Ook dat kan!

Loading

Veelgestelde vragen over het onderhoud van natuursteen

Natuursteen is een materiaal waar je lang van kunt genieten. Op voorwaarde dat je de steen correct onderhoudt, weliswaar. Je mag bijvoorbeeld niet te veel water gebruiken en kiest het best voor onderhoudsproducten met een neutrale pH-waarde. (lage pH waarde = zuur en nefast voor natuursteen) Met deze tips voor het dagelijks onderhoud van je natuurstenen vloer verleng je de levensduur. Nog een gouden raad: laat de natuursteen impregneren. Door het extra beschermlaagje blijft hij langer mooi.

Op onze blog vind je meer inspiratie en tips voor een correct onderhoud.

Bij het schoonmaken van natuursteen gebruik je het best producten met een lage pH-waarde. Wees ook zuinig met water, zodat het de steen niet binnendringt of beschadigt. Check zeker eens onze tips voor het dagelijks onderhoud van je natuurstenen vloer.

Ontsiert een vlek je vloer of aanrecht? Geen paniek! Met deze do’s en dont’s kun je de vlek(ken) de baas. Dep de vlek bijvoorbeeld meteen droog met een zachte doek en reinig het oppervlak met een beetje lauw water en eventueel een neutraal product. Ga niet te hardhandig te werk!

Ontsiert een vlek je vloer of aanrecht? Lees dan zeker deze do’s en dont’s. Dep de vlek bijvoorbeeld meteen droog met een zachte doek en reinig het oppervlak met een beetje lauw water en eventueel een neutraal product. Ga niet te hardhandig te werk! Laat je ook niet verleiden door ogenschijnlijk simpele huis-, tuin- en keukenmiddeltjes, zoals tandpasta.

Is de schade toch onherroepelijk? Dan kun je je natuursteen herstellen door hem te polijsten. Op onze blog vind je meer inspiratie en tips voor een correct onderhoud.