Of je nu houdt van een modern of een klassiek interieur: een vloer in natuursteen is sowieso een charmante meerwaarde. Bovendien is natuursteen erg duurzaam en slijtvast, waardoor je vloer tegen een stootje kan. Toch is het belangrijk dat je je vloer in natuursteen goed onderhoudt. Met onze tips is dat geen enkel probleem.

1.    Vermijd zand en stof

Wil je liever niet dat krassen je natuurstenen vloer ontsieren? Dan doe je er goed aan om zand en stof zo veel mogelijk te vermijden op je vloer. Ze hebben namelijk dezelfde werking op je vloer als schuurpapier. Daarom is het slim om regelmatig te stofzuigen of te vegen. Leg ook een mat bij de deur waar je gasten hun voeten aan kunnen vegen zodat ze geen vuil binnenbrengen.

2.    Gebruik niet te veel water om je vloer in natuursteen te reinigen

Uiteraard mag je je vloer in natuursteen van tijd tot tijd eens reinigen met een dweil, maar let er wel mee op. Zo mag je niet te veel water gebruiken, omdat het water de steen anders binnendringt en beschadigt. Gebruik voor het onderhoud van je natuurstenen vloer alleen producten met een lage pH-waarde of middelen die specifiek voor natuursteen bedoeld zijn.

3.    Laat vlekken niet te lang intrekken

Als je een natuurstenen vloer hebt, let je het best een beetje op met drank en voedsel in de buurt. Heb je toch een vlek gemaakt? Zolang je snel én juist handelt, is er geen reden tot paniek en kun je je natuurstenen vloer nog schoonmaken. Om te voorkomen dat de vlek in de vloer trekt, moet je hem meteen droogdeppen met een zachte vod.

4.    Laat je vloer impregneren

Net omdat natuursteen gevoelig kan zijn voor water of vuil, is het slim om je natuurstenen vloer preventief te beschermen door hem te impregneren. Een expert brengt dan een vuil- en waterafstotend laagje aan op je vloer. Daardoor wordt die makkelijker te onderhouden en uiteindelijk ook minder kwetsbaar voor vlekken of krassen.

Je vloer laten impregneren? Daar kunnen wij je bij helpen. Neem snel contact op voor meer informatie.