Of je nu houdt van een modern of een klassiek interieur: een vloer in natuursteen is sowieso een charmante meerwaarde. Bovendien is natuursteen erg duurzaam en slijtvast, waardoor je vloer tegen een stootje kan. Het is echter wel belangrijk dat je zorgt voor een goed onderhoud van je vloer in natuursteen. Met deze tips hoeft dat geen probleem te zijn!

Probeer zand en stof zoveel mogelijk te mijden

Wil je liever niet dat krassen je natuurstenen vloer ontsieren? Dan doe je er goed aan om zand en stof zo veel mogelijk te vermijden op je vloer. Ze hebben namelijk dezelfde werking op je vloer als schuurpapier. Daarom is het slim om regelmatig te stofzuigen of te vegen en om een mat bij de deur te leggen waar je gasten hun voeten aan kunnen vegen.

Gebruik niet te veel water voor het onderhoud van je natuursteen

Uiteraard mag je van tijd tot tijd eens met de dweil over je natuurstenen vloer gaan, maar let er wel mee op. Zo mag je niet te veel water gebruiken bij het dweilen, omdat het water de steen anders binnendringt en beschadigt. Gebruik verder alleen onderhoudsproducten met een lage pH-waarde of middelen die specifiek voor natuursteen bedoeld zijn.

Laat vlekken vooral niet te lang intrekken

Als je een natuurstenen vloer hebt, let je het best een beetje op met drank en voedsel in de buurt. Heb je toch een vlek gemaakt? Zolang je snel én juist handelt, is er geen reden tot paniek. Om te voorkomen dat de vlek in je natuursteen trekt, moet je hem gewoon meteen droogdeppen met een zachte vod.

Laat je vloer impregneren

Net omdat natuursteen gevoelig kan zijn voor water of vuil, is het slim om je natuurstenen vloer preventief te beschermen door hem te impregneren. Een expert brengt dan een vuil- en waterafstotend laagje aan op je natuursteen, waardoor je vloer makkelijker wordt in onderhoud en uiteindelijk ook minder kwetsbaar wordt voor vlekken of krassen.

Je vloer laten impregneren? Daar kunnen wij je bij helpen!