Krassen maken op het keukenblad, dat is vrijwel onvermijdelijk wanneer u uw keuken dagelijks gebruikt – en in de meeste huishoudens wordt de keuken nu eenmaal elke dag ten volle benut. Van ’s ochtends koffie zetten tot ’s avonds een snelle hap klaarmaken voor het gezin of een uitgebreid diner op tafel zetten voor vrienden: de kans dat u krassen of vlekken maakt op uw werkblad is nooit onbestaande. Dat is perfect normaal, en gelukkig bestaat er een oplossing voor wanneer de krassen en vlekken al te ontsierend worden: renovatie van uw keukenblad. 

Vlekken van allerlei slag 

In de meeste keukens is het de hele dag door druk, en circuleren er allerlei vloeistoffen die mogelijk vlekken maken op uw keukenblad: koffie, suiker- en koolzuurhoudende frisdranken, rode wijn, olie, azijn, … Pas vooral op met zuur- en koolzuurhoudende dranken zoals sinaasappelsap of cola, die matte vlekken kunnen veroorzaken op een natuurstenen keukenblad. Wees ook waakzaam wanneer u onderhoudsproducten gebruikt: zijn ze niet te agressief voor het materiaal van uw werkblad? Veel keukenbladen zijn poreus en dus gevoelig voor de chemische stoffen die de doorsnee onderhoudsproducten vaak bevatten. 

Krassen en vlekken op het keukenblad: wat nu gedaan? 

Is het toch zover gekomen en vertoont uw keukenblad krassen of vlekken? Geen paniek. De meeste kunnen verwijderd worden, wanneer u uw keukenblad laat renoveren. Dat klinkt ingrijpender dan het is. Hoe zo’n renovatie in zijn werk gaat? De bovenste laag van het beschadigde keukenblad wordt precies zo afgeschuurd, dat de krassen en vlekken eruit verdwijnen. Daarna wordt het geheel opnieuw mooi afgewerkt, zodat u na afronding van de renovatie een keukenblad heeft dat er weer als nieuw uitziet. Zowel op praktisch als esthetisch vlak is renovatie dus een uitstekende optie. 

Voordeel van keukenbladrenovatie 

Het grote voordeel van keukenbladrenovatie? Het is pakken goedkoper dan het keukenblad volledig vervangen. En u geniet langer van uw zorgvuldig samengestelde keuken doordat het keukenblad er tiptop blijft uitzien … Hoog tijd om opnieuw zonder zorgen te koken en dineren! 

Snel werk maken van uw keukenbladrenovatie? Contacteer onze specialisten voor meer uitleg.