Natuursteen impregneren: hoe gaat het in z’n werk?

Uw natuursteen een leven lang mooi houden? Dat vereist nauwgezet en consequent onderhoud! Maar u kunt ook preventieve maatregelen nemen om uw vloer te beschermen, zoals hem laten impregneren. Ontdek hier wat die techniek precies inhoudt.

Wat is impregneren?

Het doel van impregneren – ook hydrofoberen genoemd – is uw natuursteen beschermen tegen water en vuil en hem minder gevoelig maken voor zuren.

Concreet wordt er een waterafstotende vloeistof op de natuursteen aangebracht die diep in de poriën trekt en een beschermende laag achterlaat. Daardoor trekt vocht langzamer én minder diep in het materiaal en zal vuil zich minder snel aan het oppervlak hechten.

Natuurstenen vloer impregneren | Natuursteen-renovatie.be
Kind met doek op natuurstenen vloer

Wanneer is impregneren cruciaal?

De meeste natuurstenen kunnen wel een beschermlaag gebruiken om het onderhoud later te vergemakkelijken. Maar bij natuurstenen vloeren of oppervlakken die zich in openbare ruimtes, hotels, restaurants of scholen bevinden, is impregneren gewoonweg noodzakelijk. Op zulke plekken passeren er dagelijks honderden mensen, en dus is een extra coating geen overbodige luxe. Maar ook keukenvloeren kunnen een kwalitatieve bescherming gebruiken, aangezien ze bestand moeten zijn tegen een combinatie van vetspatten, detergenten en andere invloeden van het dagelijkse leven.

Floorguard Stone Protector voor intensief gebruikte vloeren

Floorguard Stone Protector is het middel bij uitstek om uw vloer te impregneren – zeker als hij intensief belopen wordt. Het product geeft uw vloer een glanzende, heldere en duurzame afwerking die minder te lijden heeft onder slijtage, zwarte vegen, vlekken en krassen.

Dat betekent dat uw vloer minder onderhoud vergt en u dus minder moet uitgeven aan werkuren en onderhoudsproducten. Deze revolutie in vloeronderhoud is zijn investering met andere woorden dubbel en dik waard.

Wilt u uw natuursteen laten impregneren en zo preventief beschermen? Neem gerust contact met ons op!

Kalkaanslag in badkamer | Natuursteen-renovatie.be

LEUK OM TE WETEN

U hoeft geen voorschot te betalen.

Onze machines maken zeer weinig lawaai.

We gebruiken geen chemische producten.

Onze methodes produceren geen of zeer weinig stof.

We kunnen de meeste vloeren al renoveren binnen één dag.

Veelgestelde vragen over het impregneren en onderhouden van natuursteen

Natuursteen is een materiaal waar je lang van kunt genieten. Op voorwaarde dat je de steen correct onderhoudt, weliswaar. Je mag bijvoorbeeld niet te veel water gebruiken en kiest het best voor onderhoudsproducten met een neutrale pH-waarde. (lage pH waarde = zuur en nefast voor natuursteen) Met deze tips voor het dagelijks onderhoud van je natuurstenen vloer verleng je de levensduur. Nog een gouden raad: laat de natuursteen impregneren. Door het extra beschermlaagje blijft hij langer mooi.

Op onze blog vind je meer inspiratie en tips voor een correct onderhoud.

Door je natuurstenen vloer te impregneren, breng je een bescherming aan. De steen wordt zo minder gevoelig voor water en vuil. Je kunt dus gerust je nieuwe vloer al eens impregneren, dan blijft hij langer mooi. We raden je aan om de behandeling af en toe te herhalen, onder meer om de kleur en glans te versterken.

CONTACTEER ONS

Al onze afdelingen staan reeds ter uwer beschikking om u zo snel mogelijk verder te helpen.
Had u graag één van onze medewerkers ter plaatse?
Vul het contactformulier in en we maken zo snel mogelijk een afspraak.

Loading