Een natuursteenvloer straalt klasse en natuurlijke charme uit. Maar om hem mooi én in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud wel een must. Misschien dacht u dat impregneren overbodig was? In dit artikel overtuigen we u graag van het tegendeel. Natuursteen impregneren is zelfs niet alleen goed voor uw vloer, maar (onrechtstreeks) ook voor uzelf … 

 1. Impregnering geeft uw vloer een broodnodige beschermlaag 

Door uw natuursteenvloer te impregneren, voorziet u hem van een beschermlaag – en daar heeft zo’n duurzame vloer alleen maar baat bij. De extra laag beschermt de vloer tegen vlekken – en dat is absoluut nodig wanneer er dagelijks meerdere gezinsleden overheen lopen. Zeker in de keuken, waar een ongelukje met een kom soep of een tas koffie gauw gebeurd is, loont het dus om natuursteenvloer te impregneren. 

2. Natuursteenvloer impregneren = de kleur versterken 

Impregneren is niet alleen een kwestie van onderhoud. De behandeling versterkt ook het esthetische aspect van uw natuursteenvloer. Impregneren maakt dat de natuurlijke kleurschakeringen van uw natuursteenvloer dieper worden en bijgevolg meer opvallen. Per slot van rekening wilt u uw natuurstenen vloer uitspelen als dé blikvanger in uw woning, niet? 

3. Natuursteenvloer mét glans 

Welnu, dan is er nog een tweede esthetisch voordeel aan impregneren: het geeft de vloer een prachtige, zijdeachtige glans. Diepe kleuren én een mooie glanzende afwerking: ziedaar de twee kernelementen van een natuursteenvloer die uw interieur naar een hoger niveau tilt. 

4. Minder onderhoud 

Rest ons nog het grote voordeel te bespreken dat u als eigenaar van een geïmpregneerde natuursteenvloer te beurt valt, en dat is tijdsbesparing. U bespaart uzelf flink wat onderhoudswerk (en dus tijd), wanneer u uw natuursteenvloer laat impregneren. De behandeling beschermt uw vloer optimaal tegen water en vuil, waardoor hij langer mooi blijft en u er nauwelijks werk aan heeft. 

Meer weten over renovatie en onderhoud van natuursteenvloeren? Neem snel contact op met onze experts.