Leisteen beschermen, onderhouden en renoveren


Leisteen is een natuursteen met verschillende laagjes mineralen, zoals kwarts, mica en kleisteen, die onder zeer hoge druk werden samengeperst. Door zijn unieke structuur kan leisteen eenvoudig tot smalle platen of tegels gekliefd worden. Leisteen is dan ook de ideale natuursteen voor terrastegels of vloertegels binnenshuis.

Leisteen beschermen

De leisteen die je tegenwoordig op de markt vindt, is meestal van Belgische of Aziatische afkomst. Beide soorten leisteen zijn erg gevoelig voor vlekken en zuur. Je kunt je leistenen tegels dus maar beter goed beschermen door ze te laten impregneren. Daarbij wordt de natuursteen voorzien van een vuil- en waterafstotend laagje. Impregneren beschermt je leistenen vloer niet alleen, maar maakt hem ook veel eenvoudiger in onderhoud.

Leisteen beschermen | Natuursteen-renovatie.be
Leisteen na natuursteen renovatie

Onderhoud van leisteen

Als je wil voorkomen dat je leisteen na verloop van tijd doffe plekken krijgt, gebruik je beter geen zure of alkalische producten voor het onderhoud. Verder is het slim om je leistenen vloer regelmatig te borstelen of te stofzuigen. Kleine zandkorreltjes die op je natuurstenen vloer blijven liggen, kunnen namelijk algauw fijne krasjes veroorzaken in je tegels.

Natuursteenrenovatie bij leisteen

 

Vertoont je leisteen ondanks een goede bescherming en onderhoud toch vlekken, krassen of andere beschadigingen? Geen nood: wij verwijderen ze uit je vloer met natuursteenrenovatie! Na onze behandeling heeft je leisteen zijn oorspronkelijke glans terug en schittert je vloer weer als vroeger. Bovendien schuren we bij het polijsten alle krasjes weg, waardoor je vloer er in een mum van tijd weer als nieuw uitziet.

Natuursteen renovatie bij leisteen

LEUK OM TE WETEN

U hoeft geen voorschot te betalen.

Onze machines maken zeer weinig lawaai.

We gebruiken geen chemische producten.

Onze methodes produceren geen of zeer weinig stof.

We kunnen de meeste vloeren al renoveren binnen één dag.

CONTACTEER ONS

Al onze afdelingen staan reeds ter uwer beschikking om u zo snel mogelijk verder te helpen.
Had u graag één van onze medewerkers ter plaatse?
Vul het contactformulier in en we maken zo snel mogelijk een afspraak.

Loading