Ontdek de unieke structuur van leisteen

Leisteen is een metamorf gesteente met een unieke structuur. Deze natuursteen bestaat uit verschillende laagjes – kwarts, mica, kleisteen en andere mineralen – die onder druk samengeperst worden. Dankzij deze structuur is het erg makkelijk om leisteen in smalle platen te klieven en kan hij prima gebruikt worden voor terrastegels en vloertegels.

Leisteen onderhouden
Tegenwoordig vindt u op de markt vooral Belgische en Aziatische leisteen. Beide soorten zijn vlek-en zuurgevoelig, waardoor we aanraden om deze soorten leisteen goed te beschermen. Zo kunt u uw tegels laten impregneren, zodat ze een vuil- en waterafstotend laagje krijgen. Dat beschermt leisteen niet alleen beter tegen zuren, maar maakt hem ook een stuk makkelijker om te onderhouden.

Hoe gaan we te werk bij natuursteenrenovatie?

Indien uw vloer toch krassen, vlekken of beschadigingen vertoont, kunnen deze met natuursteenrenovatie verwijderd worden. Zo herstellen we de oorspronkelijke glans van leisteen en schittert hij als nooit tevoren! Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Een vaak voorkomende fout is leisteen onderhouden met een té zuur of sterk alkalisch product. Hierdoor verschijnen doffe plekken in uw natuursteen. Met natuursteenrenovatie brengen wij de glans terug!

Zandkorrels die over uw vloer schuren, veroorzaken fijne krasjes. Door uw vloer te polijsten, schuren we deze krasjes weg en blazen we uw vloer nieuw leven in.

Krassen, vlekken en een matte uitstraling zijn verleden tijd! Wij maken van uw vloer een fraai kunstwerk.

leisteen en carrara tegels gepolijst en beschermd

Een mooie combinatie van carrara marmer en leisteen vloertegels. De vloer hebben we na het schuren en polijsten voorzien van een impregnering. Deze beschermlaag stoot vuil en water af en maakt het onderhoud een stuk makkelijker.