Alles wat u moet weten over marmer: gebruik, onderhoud en renovatie

Met zijn tijdloze karakter en warme uitstraling, staat marmer prachtig in zowat elk interieur. Het hoeft dus niet te verbazen dat marmer een enorm populaire natuursteen is. Bent u zelf ook fan? Lees dan hier alles wat u moet weten over het gebruik, het onderhoud en de renovatie van marmer.

Gebruik van marmer

Hoewel marmer door zijn poreuze eigenschappen best gevoelig is voor vlekken, wordt het toch vaak gebruikt in de keuken voor het aanrecht of de vloer. Ook in de badkamer is marmer een favoriet. Verder staat marmer uiteraard zeer mooi in de traphal en zelfs in de woonkamer. U leest het al: marmer kan overal!

Witte marmer | Natuursteen-renovatie.be
Marmer schoonmaken | Natuursteen-renovatie.be

Onderhoud van marmer

Net omdat marmer zo’n gevoelige natuursteen is, moet u hem goed onderhouden en op de juiste manier schoonmaken. Natuurlijk kan het al eens gebeuren dat u een vlek maakt op uw marmeren aanrecht of vloer. Paniek is dan niet nodig, maar het is wel van belang dat u snel reageert. Neem de vloeistof op met een zachte doek, zodat hij niet in het marmer kan trekken.

Toch vlekken? Gebruik vooral geen zure of bijtende producten, want dat zal de situatie alleen maar verergeren. Verder voorziet u de poten van tafels, stoelen en andere gebruiksvoorwerpen het best van een viltje om uw marmer te beschermen tegen krassen.

  Renovatie van marmer

  Natuursteenrenovatie is dé oplossing als uw marmeren vloer of aanrecht ontsierd wordt door vlekken, krassen of matte plekken. Omdat het best een secuur werkje is, raden we aan om het over te laten aan een professional met ervaring en kennis van zaken.

  Hoe wij zo’n natuursteenrenovatie aanpakken? Eerst schuren we de oude beschermlagen weg. Vervolgens moeten alle krassen en matte stukken eraan geloven. Ook andere, diepere vervuiling werken we in dit stadium weg. Beschadigingen en andere oneffenheden die na het schuren nog zichtbaar zijn, worden aangepakt en opgevuld met een tweecomponentenhars. Daarna is het tijd om te polijsten zodat het marmer terug mooi gaat glanzen. Tot slot brengen we nog een impregneermiddel als beschermlaag aan. En dan ziet uw marmer er weer helemaal als nieuw uit!

  Heeft uw marmeren vloer of aanrecht een opknapbeurt nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor uw natuursteenrenovatie!

  Marmeren vloer zonder glans | Natuursteen-renovatie.be
  Marmeren vloer na natuursteen renovatie

  LEUK OM TE WETEN

  U hoeft geen voorschot te betalen.

  Onze machines maken zeer weinig lawaai.

  We gebruiken geen chemische producten.

  Onze methodes produceren geen of zeer weinig stof.

  We kunnen de meeste vloeren al renoveren binnen één dag.

  CONTACTEER ONS

  Al onze afdelingen staan reeds ter uwer beschikking om u zo snel mogelijk verder te helpen.
  Had u graag één van onze medewerkers ter plaatse?
  Vul het contactformulier in en we maken zo snel mogelijk een afspraak.

  Loading