Het ongeluk zit soms in een klein hoekje: u laat een zwaar object vallen of botst met een voorwerp tegen de muur en … uw vloer- of wandtegels vertonen een lelijke barst. Afhankelijk van de opgelopen schade zijn er verschillende stappen die u kunt ondernemen. We zetten ze voor u op een rijtje.

Oorzaak van de schade achterhalen

Voor u met een oplossing voor de schade komt, moet u de precieze oorzaak achterhalen en aanpakken. Als u iets liet vallen op uw vloer, is dat natuurlijk nogal eenvoudig. Beschadigingen aan vloertegels kunnen echter ook door vochtproblemen veroorzaakt worden of te wijten zijn aan een onstabiele ondergrond. Bovendien speelt de grootte van uw tegels mee. Zo zijn grote tegels gevoeliger voor schade dan kleine.

De beschadigde vloertegel(s) vervangen

Als de schade geen ernstiger oorzaak kent en beperkt is tot één tegel die u nog hebt liggen, kunt u meteen aan de slag om uw beschadigde tegel te vervangen. U kunt ook langsgaan bij een bouwhandel en op zoek gaan naar een tegel die nauw aansluit bij uw bestaande vloer. Handige harry’s kunnen gerust zelf aan de slag. Let er wel op dat u de omliggende tegels niet beschadigt en breng indien nodig bescherming aan.

  • Schraap de oude tegelvoeg voorzichtig weg.
  • Maak met een beitel de kapotte tegel stukje voor stukje los.
  • Maar de ondergrond schoon en verwijder eventuele lijmresten.
  • Verdeel gelijkmatig tegellijm op de onderkant van de nieuwe tegel.
  • Druk de nieuwe tegel goed op zijn plaats en verwijder overtollige tegellijm meteen uit de voeg.
  • Laat de lijm minstens 24 uur drogen.
  • Vul de voegen rond de nieuwe tegel.
  • Maak de tegel schoon wanneer het voegmiddel droog is.

Wie liever geen risico loopt, schakelt het best de hulp in van een professional.

Vloertegel(s) (laten) herstellen

In sommige gevallen is het onmogelijk om de beschadigde tegels te vervangen. Gelukkig kunt u ze ook vakkundig laten herstellen. Zo kunnen barsten opgevuld worden en kleine scheurtjes weggeschuurd. Met natuursteenrenovatie worden uw vloer- en wandtegels in een mum van tijd opgeknapt!

Wenst u een vrijblijvende offerte voor de renovatie van uw vloertegel(s) te ontvangen? Neem gerust contact met ons op.

 

Veelgestelde vragen over natuursteen

Is je natuursteen beschadigd of afgeleefd? Dan hoef je je tegels niet meteen te vervangen. Renovatie is dan een duurzame en goedkopere optie. Wij helpen je graag verder! We hebben al meer dan vijftig jaar ervaring en zijn dus de ideale partner voor de renovatie van je natuursteen. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan.

Wil je natuurstenen tegels integreren in je huis of op je terras? Dan is het essentieel dat je de tegels nauwkeurig voegt. Je mag er bijvoorbeeld niet te vroeg aan beginnen en moet het juiste voegsel kiezen. We helpen je graag op weg met deze tips voor een perfect gevoegde vloer of terras.