Natuursteen geeft je interieur een luxueuze uitstraling en is bovendien erg duurzaam door zijn natuurlijke vastheid. Het is dus niet verwonderlijk dat veel mensen beslissen om natuursteen te gebruiken in hun keuken, badkamer, terras of traphal. Natuursteen is erg veelzijdig en komt in elke ruimte volledig tot zijn recht – al is het wel belangrijk dat je het materiaal goed onderhoudt. Vertoont je natuursteen toch een aantal beschadigingen, zoals vlekken of krassen? Dan laat je je natuursteen het best renoveren. Ontdek hier wat je kunt verwachten van de prijs.

Natuursteen vervangen of renoveren?

Als je natuursteen er afgeleefd uitziet, heb je twee opties. Ofwel kies je ervoor om de tegels volledig uit te breken en te vervangen door nieuwe, ofwel kies je voor een natuursteenrenovatie. Afhankelijk van je keuze kan de prijs flink verschillen. Zo is het volledig vervangen van je natuursteen heel wat prijziger dan een renovatie. Niet alleen vraagt het veel werk om de tegels te laten verwijderen, nieuwe tegels zijn bovendien erg duur.

Wat we doen bij een natuursteenrenovatie

Je natuursteen laten renoveren is dus de beste keuze. Daarbij schuren of slijpen we de natuursteen eerst tot alle krassen en vlekken verdwenen zijn. Als ook de voegen aan een opknapbeurt toe zijn, passen we vervolgens een stripmethode toe. Vervolgens polijsten we de tegels, zodat ze hun natuurlijke glans terugkrijgen. Aan het einde van de renovatie voorzien we de natuursteen nog van een water- en vuilafstotende beschermlaag door te impregneren. Op die manier blijft je natuursteen langer in uitmuntende staat en is hij eenvoudiger in onderhoud.

De prijs voor deze behandeling is afhankelijk van hoe beschadigd de natuursteen is en hoe groot het natuurstenen oppervlak is.

Is je natuursteen aan renovatie toe? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een gratis offerte.

 

Veelgestelde vragen over natuursteen renoveren

Is je natuursteen beschadigd of afgeleefd? Dan hoef je je tegels niet meteen te vervangen. Renovatie is dan een duurzame en goedkopere optie. Wij helpen je graag verder! We hebben al meer dan vijftig jaar ervaring en zijn dus de ideale partner voor de renovatie van je natuursteen. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan.

Natuursteen is een materiaal waar je lang van kunt genieten. Op voorwaarde dat je de steen correct onderhoudt, weliswaar. Je mag bijvoorbeeld niet te veel water gebruiken en kiest het best voor onderhoudsproducten met een neutrale pH-waarde. (lage pH waarde = zuur en nefast voor natuursteen) Met deze tips voor het dagelijks onderhoud van je natuurstenen vloer verleng je de levensduur. Nog een gouden raad: laat de natuursteen impregneren. Door het extra beschermlaagje blijft hij langer mooi.

Op onze blog vind je meer inspiratie en tips voor een correct onderhoud.

Is je natuursteen beschadigd? Dan kun je de steen schuren om krassen en oneffenheden weg te werken. Ga zelf je aan de slag? Lees dan onze tips voor je begint. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt voor een professioneel resultaat.

Heb je weinig ervaring met natuursteenrenovatie, dan raden we je aan om een beroep te doen op een professional. Maak snel een afspraak via het contactformulier.

Load More