Is uw vloer versleten of vertoont hij de laatste tijd wel érg veel krassen? Dan is vloerrenovatie beslist  een mooie oplossing. Na afloop van zo’n renovatie ziet uw vloer er als nieuw uit, zonder matte vlekken, krassen of oneffenheden. In dit artikel bespreken we enkele aandachtspunten om in uw achterhoofd te houden wanneer u vloerrenovatie overweegt. 

Volledig uitbreken hoeft niet  

Slaat de schrik u om het hart wanneer het woord ‘renovatie’ valt en ziet u daarbij meteen doembeelden van aanhoudende breekwerken en dikke stofwolken? Dan kunt u de zaken gerust wat minder dramatisch bekijken, want vloerrenovatie is minder intensief dan u denkt. In de meeste gevallen valt een vloer zelfs perfect te renoveren door enkel de toplaag te bewerken. Die toplaag wordt tijdens de renovatie minutieus afgeschuurd, zodat de krassen verdwijnen en uw vloer opnieuw een mooie, gave bovenlaag krijgt.  

De vloer volledig uitbreken hoeft met andere woorden niet altijd. Een hele geruststelling voor veel renovatie-angsthazen. 

Schade aan uw vloer is helaas vaak onherroepelijk 

Vertoont uw duurzame natuursteenvloer krassen of vlekken? Die zijn helaas niet te verwijderen met welk onderhoudsproduct dan ook. Onderstaande voorbeelden van schade komen vaak voor bij natuursteenvloeren: 

  • Leisteen wordt dof onder invloed van zuren en alkalische middelen. 
  • Travertijn wordt dof door veelvuldig gebruik. 
  • Hoe poreuzer de natuursteen, hoe makkelijker hij vuil ‘opslorpt’.
  • Let op met traptapijt, dat resten achterlaat op uw duurzame natuurstenen trap. 

Vloerrenovatie is in zulke schadegevallen dé oplossing om uw vloer nieuw leven in te blazen. 

Hoe werkt vloerrenovatie? 

De ene vloerrenovatie is de andere niet. Alles hangt af van het soort vloer en de materialen die gebruikt werden. Een vloer renoveren laat u daarom maar beter over aan een professional met kennis van zaken. Maak vandaag nog een afspraak!