Blauwe hardsteen is kostbaar. Die mooie blauwe gloed geeft een gevoel van luxe. Maar wat als je arduin gescheurd, gekrast of verkleurd is? Wanneer kun je blauwe hardsteen herstellen en wanneer is je arduin aan vervanging toe? Wij overlopen je opties.

Wanneer zelf blauwe hardsteen herstellen?

Gaat het om oppervlakkige vlekken of krassen? Die maak je minder zichtbaar door je arduin grondig te reinigen met water, zachte zeep (met een neutrale pH-waarde van 7) en een microvezeldoek. Schuursponsjes en bijtende schoonmaakproducten, zoals azijn of white spirit, laat je het best in de kast staan.Verder kun je ook kapotte voegen zelf herstellen. Ga voorzichtig te werk, zodat je geen cementsluier op je tegels krijgt.

Wanneer blauwe steen laten herstellen?

Bij ernstigere beschadigingen laat je het best je arduin herstellen door experts. Zeker in deze gevallen is professionele renovatie aangeraden:

  • Er zitten diepe krassen of putten in je natuursteen.
  • Je krijgt vuil niet zelf meer weg.
  • Je blauwe hardsteen is verkleurd of is z’n glans kwijt.
  • Je arduin is ontsierd door hardnekkige kalkaanslag.

Zo renoveren we jouw arduin

Reken op onze expertise voor de renovatie van je blauwe hardsteen. Vraag eerst een offerte aan en dan bekijken we samen of renoveren de beste optie is. Is dat het geval, dan polijsten (schuren) we de natuursteen en impregneren we nadien het oppervlak, om de blauwe glans terug te krijgen. Je vloer, aanrecht of terras is zo weer voor vele jaren goed beschermd.

Wanneer blauwe hardsteen vervangen?

Soms is je natuursteen zo hard beschadigd dat hij niet te renoveren valt. Bijvoorbeeld als de blauwe steen diep gescheurd is of de ondergrond verzakt is. Dan is het jammer genoeg tijd voor vervanging. Dat is ook het geval als je arduin al te vaak geschuurd is: er gaat telkens een dun laagje af, dus je kunt niet blijven renoveren.