Marmer heeft een onmiskenbare charme. Zeker in de badkamer straalt dit type natuursteen tijdloze schoonheid uit. Maar correct onderhoud is wel nodig om een marmeren badkamer in topconditie te houden. Ontdek onze tips om je marmeren badkamer mooi te laten glanzen – en lees ook wat je zeker niet mag doen.

1.    Marmer regelmatig afstoffen

Stof je marmeren badkamer regelmatig af met een zachte doek, bijvoorbeeld een microvezeldoek. Daarmee voorkom je dat vuil en stof zich ophopen en zo krassen veroorzaken.

2.    Blijf weg van ruwe sponzen en borstels

Gebruik altijd zachte sponzen of doeken om marmer te reinigen. Ruwe sponzen en borstels veroorzaken algauw krassen.

3.    Vlekken meteen opdeppen

Marmer is een poreus materiaal en daardoor erg gevoelig voor vlekken. Houd in de badkamer daarom altijd een zachte doek bij de hand om vlekken, bijvoorbeeld door verzorgingsproducten te morsen, meteen op te deppen.

4.    Marmer onderhouden = op tijd impregneren

Omdat marmer poreus is, is het ook verstandig om het oppervlak minstens een keer per jaar opnieuw te laten afdichten (impregneren). De afdichtingslaag vult de poriën van het marmer op, waardoor het oppervlak minder vatbaar wordt voor vlekken en andere schade.

5.    Gebruik geen zure reinigingsmiddelen

Het is belangrijk om op marmer absoluut geen zure reinigingsmiddelen te gebruiken, zoals azijn of citroensap. Meng liever enkele druppels milde vloeibare zeep met warm water, of gebruik een speciale marmerreiniger of een pH-neutraal schoonmaakmiddel.

Tip: test een nieuw reinigingsmiddel altijd eerst op een klein onopvallend deel van het marmer.

Laat je marmeren badkamer onderhouden door een pro

Is je marmeren wastafel, wand of badkamervloer heel dof of vuil en helpt schoonmaken niet? Dan biedt natuursteenrenovatie de oplossing. Onze experten behandelen je marmer zodat het weer gaat glanzen als een juweel. Neem snel contact op voor meer informatie.