Een marmeren vloer geeft je interieur een bijzonder en luxueus cachet. Natuurlijk wil je dat je vloer zijn mooie uitstraling zo lang mogelijk behoudt. Ontdek daarom in deze blog onze praktische tips om je marmeren vloer te reinigen en te beschermen!

Bescherm de vloer tegen krassen 

Een marmeren vloer beschermen tegen krassen kan heel eenvoudig: plaats je meubelen niet rechtstreeks op de vloer, maar leg er een tapijt onder of bevestig beschermpads onder de poten. Dat levert bovendien een extra voordeel op: geen geluid meer van stoelen die verschoven worden! 

Een marmeren vloer reinigen: deppen en drogen 

Vlekken op een marmeren vloer verwijder je het best onmiddellijk. Dep ze eerst droog met zacht keukenpapier, ga er daarna over met een licht bevochtigde doek of dweil en droog daarna ook goed af, zodat er geen vegen ontstaan. 

Niet te sterk ontvetten 

Wil je een reinigingsproduct gebruiken om je marmeren vloer schoon te maken? Kies dan voor een neutrale zeep. Zepen met een ontvettende werking trekken de beschermlaag namelijk uit het marmer, waardoor de vloer er dof gaat uitzien. Een marmeren vloer reinigen lukt het best met warm water – hoe warmer het water, hoe vlotter het vuil wordt losgeweekt. 

Tip: gebruik een dweilpers, zodat je niet telkens met je handen in het hete water moet om de dweil uit te wringen. Onze specialisten geven je graag meer informatie over dit toestel. 

Grondig dweilen 

Is je marmeren vloer heel vuil en toe aan een grondige reiniging? Dweil dan een eerste keer om het vuil los te weken en een tweede keer om het vuil weg te werken. Droog de vloer tot slot goed af met een microvezeldoek

Weersta zeker aan de verleiding om met huis-, tuin- en keukentips à la ‘bewerk vlekken met tandpasta’ aan de slag te gaan. Die leveren nooit een duurzaam en geslaagd resultaat op. 

Lukt het niet om je vloer weer proper te krijgen? Dan biedt natuursteenrenovatie de oplossing. Na onze behandeling ziet het marmer er weer als nieuw uit. Neem snel contact op voor meer informatie.