Keramische tegels zijn een alternatief voor natuursteen. Ze combineren allebei stijl met duurzaamheid. En ook op het vlak van onderhoud lijken ze op elkaar. Wij vertellen je hoe je doffe vlekken op je keramische vloer aanpakt.

1.    Zoek de oorzaak van de vlekken

Onderhoudsproducten zijn vaak de boosdoener voor doffe vlekken op je keramische vloer. Let zeker op met olie, vet of zuurhoudende producten. Hef meubels op als je ze verplaatst om geen sporen achter te laten en pas ook op met schoenen met rubberen zolen!

2.    De zachte aanpak: lauw water en natuurlijke zeep

Wil je je keramische vloer weer mooi krijgen? Ga dan eerst voor de zachte aanpak. Maak een sopje van natuurlijke zeep en lauwwarm water, en maak een microvezeldoek licht vochtig. Daarmee kun je zachtjes over de vlekken wrijven, om oppervlakkig vuil te verwijderen.

3.    Gebruik een ontvetter, white spirit of aceton

Krijg je de doffe vlekken op je keramische vloer niet weg met het sopje? Dan is een milde ontvetter je volgende optie. Test die eerst uit op een klein stukje vloer dat niet te fel in het zicht ligt. Zo zie je of het product geschikt is voor jouw vloer.

Ook met white spirit en aceton kun je keramische tegels reinigen – daarmee krijg je zelfs vet- en olievlekken weg. Lees wel goed de gebruiksaanwijzingen op de verpakking voor je ermee aan de slag gaat.

Aandachtspunten bij doffe vlekken op keramische vloer

  • Keramische vloertegels zijn niet poreus, wat betekent dat ze geen vloeistof absorberen. Toch moet je opletten met vette producten, zoals bruine zeep, lijnolie, bijenwas en marseillezeep. Die kunnen de beschermlaag van je vloer aantasten.
  • Helaas zijn krassen snel zichtbaar op een keramische vloer. Vermijd dus zeker schurende middelen, zoals een schuurspons.

Toch hardnekkige vlekken?

Wij zijn experts in natuursteen, maar je kunt bij ons ook terecht om je keramische tegels op te knappen. Neem contact op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.