Op zoek naar de perfecte vloer- of wandtegels voor je interieur? Met keramische tegels maak je een uitstekende keuze. Ze combineren duurzaamheid en stijl, en je kunt er eindeloos creatief mee aan de slag. Benieuwd welke soorten keramische tegels vandaag het meest in trek zijn? Lees verder en laat je inspireren.

1.    Porseleinen tegels

Porseleinen tegels zijn gemaakt van samengeperst keramisch materiaal. Daardoor zijn ze goed bestand tegen krassen, vlekken en slijtage. Dankzij hun keramische afbaklaag zijn porseleinen tegels ook verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en afwerkingen. Ideaal als je op zoek bent naar een alternatief voor natuursteen.

2.    Keramisch parket

Keramisch parket of houtlooktegels hebben een natuurgetrouwe houtnerfstructuur en zijn verkrijgbaar in tal van tinten en formaten. Keramisch parket heeft dezelfde warme uitstraling als een houten vloer, maar heeft als voordeel dat het onderhoud veel makkelijker is. Deze tegels zijn amper gevoelig voor slijtage.

3.    Keramische betontegels

Ook keramische betontegels of betonlooktegels kunnen tegen een stootje. Ze combineren een strakke, industriële uitstraling met de voordelen van keramiek. Keramische betontegels kom je dan ook almaar vaker tegen in woonkamers, badkamers en keukens.

4.    Mozaïektegels

Leef je uit met keramische mozaiëktegels om je keuken of badkamer een unieke look te geven. De kleine tegeltjes laten niet alleen speelse patronen en kleurrijke accenten toe, maar zien er ook erg luxueus uit.

5.    Geglazuurde tegels

Geglazuurde tegels zijn keramische tegels bedekt met een laag glazuur die ze een glad en glanzend oppervlak geeft. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en patronen, en zijn dankzij het glazuur bovendien goed bestand tegen vlekken. Dat maakt ze niet alleen erg geschikt voor badkamers maar ook keukens.

Alle soorten keramische tegels…

… zijn eenvoudig in onderhoud én blijven lang mooi. Maar onthoud wel dat zelfs keramische tegels na een tijdje sporen van slijtage kunnen beginnen vertonen. Gelukkig is een keramische tegelvloer renoveren meestal mogelijk. Twijfel dus zeker niet om contact op te nemen met onze experten.