Of je nu een volledig nieuw huis aan het bouwen bent, of renovatiewerken uitvoert aan je huidige woning: je wilt vooral dat het eindresultaat helemaal naar jouw smaak is. En dat betekent dat de afwerking wel wat aandacht vraagt. Zo moet je niet alleen kiezen in welke kleuren je de muren wilt schilderen, maar ook welke vloer je gaat leggen. Twijfel je nog tussen tegels in natuursteen of keramische tegels? Wij helpen je op weg!

Kiezen voor keramische tegels

Keramische tegels bestaan uit klei, zand en andere natuurlijke grondstoffen. Verder worden er nog mineralen aan toegevoegd voor de stevigheid. Keramische tegels worden afgewerkt met een glazuurlaag, waardoor ze goed bestand zijn tegen vlekken en krassen en ze makkelijk in onderhoud zijn. Het nadeel is wel dat áls er een kras op je tegels staat, die meteen erg zichtbaar is, omdat de onderliggende laag klei zichtbaar wordt. Verder voelen keramische tegels ook eerder koud aan. Voor je badkamer, woonkamer of living zijn ze dus niet meteen aanrader.

… of toch voor natuursteen?

Natuursteen komt – zoals de naam al aangeeft – uit de natuur. Daardoor is geen enkele tegel hetzelfde, en geven natuurstenen tegels je interieur dus een uniek karakter. Natuursteen is niet goedkoop, maar wel erg duurzaam, waardoor de tegels lang meegaan – op voorwaarde dat je ze goed onderhoudt. Van natuursteen hoor je vaak dat het niet erg gemakkelijk in onderhoud is en dat het materiaal gevoelig is voor krassen en vlekken. Zolang je zorgt dat het voorzien is van een goede beschermlaag – door het te impregneren – hoef je je daar echter geen zorgen om te maken.

Gevallen voor de charmes van natuursteen? Dan kunnen wij je helpen met het impregneren van je tegels, zodat je nog lang kunt genieten van je prachtige vloer. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen!