Alles wat je moet weten over graniet: gebruik, onderhoud en renovatie

Graniet is een prachtige, tijdloze natuursteen die met zijn luxueuze uitstraling een heuse meerwaarde vormt voor jouw interieur of terras. Ben je ook betoverd door de schoonheid van graniet? We vertellen je graag alles wat je moet weten over dit stollingsgesteente: van het gebruik over het onderhoud tot de renovatiemogelijkheden bij beschadiging.

Gebruik van graniet

Graniet zie je vaak in interieurs. Zo zijn aanrechtbladen in graniet erg bekend. Een andere populaire toepassing zijn vloertegels, zowel voor binnen als voor buiten. Niet verwonderlijk, want graniet is bijzonder hard, slijtvast en krasbestendig. Bovendien is graniet goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden en vervuiling, en is het oppervlak niet te glad, zelfs niet als het nat is. Dat alles maakt graniet een ideaal materiaal voor terrassen en de afwerking rond zwembaden.

Witte marmer | Natuursteen-renovatie.be
Marmer schoonmaken | Natuursteen-renovatie.be

Onderhoud van graniet

Graniet is erg onderhoudsvriendelijk. Je reinigt dit materiaal het best met een sopje van lauw water en een mild schoonmaakproduct. Gebruik voor het schoonmaken een spons en verwijder eventuele zeepresten met een propere, vochtige doek. Ga nadien nog eens over het oppervlak met een droge doek.

Graniet heeft als voordeel dat het weinig poreus is, waardoor vloeistoffen niet makkelijk in de steen kunnen trekken. Wel kunnen zuren en bijtende vloeistoffen het graniet beschadigen. Een vaak voorkomend probleem zijn kringvormige of witte (kalk)vlekken. Om jouw granieten aanrecht of tegels optimaal te beschermen, kun je het materiaal het best laten impregneren. Een vochtwerend laagje zorgt er dan voor dat vloeistoffen minder makkelijk en minder diep in het graniet kunnen trekken.

Renovatie van graniet

Heb je graniet dat ontsierd is door vlekken, krassen of matte plekken? Geen zorgen: dit kan gelukkig hersteld worden. Omdat natuursteenrenovatie een secuur werkje is, laat je dit het best over aan een professional met de nodige ervaring en knowhow.

Wij kunnen de meeste beschadigingen terug in de oorspronkelijke staat herstellen, van vlekken door verkeerde onderhoudsproducten of fruit, tot diepe krassen door intensief gebruik. We komen bij jou ter plekke en schuren het graniet volledig stofvrij. Nadat alle beschadigingen zijn weggewerkt, en het graniet glad is gepolijst, impregneren wij het materiaal opnieuw, waardoor het er terug als nieuw uitziet.

Heb je een granieten aanrecht of granieten tegels die een opknapbeurt nodig hebben? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Marmeren vloer zonder glans | Natuursteen-renovatie.be

LEUK OM TE WETEN

U hoeft geen voorschot te betalen.

Onze machines maken zeer weinig lawaai.

We gebruiken geen chemische producten.

Onze methodes produceren geen of zeer weinig stof.

We kunnen de meeste vloeren al renoveren binnen één dag.

Veelgestelde vragen over graniet

Graniet is een dieptegesteente, gevormd door ondergronds gestold magma. Hoewel het woord graniet is afgeleid van het Latijnse ‘granus’, dat korrel betekent, bestaat deze natuursteen niet uit korrels, maar uit kristallen. Graniet is erg populair voor aanrechtbladen, maar wordt ook buiten toegepast voor terrassen en de afwerking rond zwembaden.

Graniet renoveren doe je door het oppervlak eerst volledig stofvrij te schuren. Nadat alle beschadigingen zijn weggewerkt en het graniet glad gepolijst is, kun je de steen impregneren om hem te beschermen tegen vocht en vlekken. Wil je jouw graniet laten renoveren door een professional? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Graniet schuren doe je het best met een speciale schuurmachine met roterende schijven waarin diamant verwerkt zit. Ga zelf je aan de slag? Lees dan onze tips voor je begint. In onze webshop vind je al het materiaal dat je nodig hebt voor een professioneel resultaat. Heb je weinig ervaring met graniet schuren, dan raden we je aan om een beroep te doen op een professional. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

Graniet polijsten doe je met een speciale schuurmachine waarop je verschillende diamantschuurschijven monteert. Gebruik eerst een grove schuurkorrel en werk daarna met schijven die een steeds fijnere korrel hebben. Heb je geen ervaring met graniet polijsten, dan laat je de klus het best over aan een professional. Wil jij graniet laten polijsten? Neem gerust contact met ons op.

Als je granieten tegels voegt, dan wil je niet alleen een visueel perfect resultaat, maar ook voegen die lang mooi blijven. We helpen je graag op weg met onze tips voor een perfect gevoegde granieten vloer.

Een doffe granieten vloer herstellen, doe je door matte eerst weg te schuren, waarna je het graniet door te polijsten opnieuw glans en kleur geeft. Tot slot kun je nog een impregneermiddel als beschermlaag aanbrengen.

Door graniet te impregneren bescherm je de steen beter tegen vuil en vocht. Hoe vaak je dit moet doen,  . Wil je graniet laten impregneren? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken.

Krassen in graniet kun je wegwerken door de steen te polijsten. Hiervoor heb je gespecialiseerd materiaal nodig, zoals polijstmachines en diamantpads in verschillende korrelgroottes. Al deze benodigdheden vind je in onze webshop. Heb je weinig ervaring met natuursteenrenovatie, dan raden we je aan om een beroep te doen op een professional. Neem dus gerust contact met ons op om een afspraak te maken.

CONTACTEER ONS

Al onze afdelingen staan reeds ter uwer beschikking om u zo snel mogelijk verder te helpen.
Had u graag één van onze medewerkers ter plaatse?
Vul het contactformulier in en we maken zo snel mogelijk een afspraak.

Loading