Beschadigde natuursteen is gelukkig niet reddeloos verloren. Maar moet je de renovatie overlaten aan een professional of kun je ook zelf je natuursteen schuren en terug polijsten? We vertellen je er meer over in dit artikel.

 

Wat met beschadigde natuursteen?

Hou jij ook zo van natuursteen? Een aanrecht in graniet of een vloer in marmer kunnen echt prachtig zijn en geven je woning een uitzonderlijk cachet. En dan noemen we nog maar twee voorbeelden van de vele soorten natuursteen die zo fraai ogen in je interieur of op je terras.

Maar wat als het oppervlak van de steen krassen, vlekken of andere beschadigingen begint te vertonen? Dan dringt renovatie zich op. Dat is een proces waarbij de steen terug in zijn oude glorie wordt hersteld. Hoe dat precies in zijn werk gaat, hangt af van het type natuursteen, maar over het algemeen verloopt het in drie fases:

  1. Het oppervlak van de natuursteen wordt geschuurd, zodat krassen, vlekken en oneffenheden verdwijnen.
  2. Het oppervlak wordt gepolijst, om het terug zijn oorspronkelijke glans te geven.
  3. Er wordt een beschermlaag aangebracht.

 

Natuursteenrenovatie door een professional

Als je een beroep doet op een professional voor de renovatie van jouw vloer, trap, terras, aanrecht of andere elementen in natuursteen, heb je de garantie dat dit werk correct en efficiënt gebeurt.

Onze vakmensen komen bij jou ter plaatse en beoordelen de schade. Op basis daarvan stellen ze je een offerte en een plan van aanpak voor. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je dat je snel terug van je natuursteen kunt genieten zoals voorheen.

Wil je een afspraak maken? Neem dan snel contact met ons op.

 

Zelf natuursteen schuren: ontdek onze webshop

Ben je bedreven in de renovatie van natuursteen en wil je zelf je beschadigde vloer of terras schuren? Dan kun je daarvoor alle benodigdheden bestellen in onze webshop. Je vindt er onder meer vloerstripper en verschillende soorten diamantpads, maar ook professionele machines, zoals schuurmachines en waterzuigers.

Ga je niet schuren, maar zoek je producten om natuursteen te onderhouden? Ook daarvoor kun je terecht in onze webshop. Neem snel een kijkje!

 

Veelgestelde vragen over natuursteen schuren

Je behandelt je natuursteen het best met zachtheid. Gebruik bijvoorbeeld geen schuursponsje om je tegels te reinigen.

Is je natuursteen beschadigd? Dan kun je het materiaal schuren om krassen, vlekken en oneffenheden weg te werken. Ga zelf je aan de slag? Lees onze tips voor je begint. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt voor een professioneel resultaat.

Heb je weinig ervaring met natuursteenrenovatie, dan raden we je aan om een beroep te doen op een professional. Maak snel een afspraak via het contactformulier.

Is je natuursteen beschadigd? Dan kun je de steen schuren om krassen en oneffenheden weg te werken. Ga zelf je aan de slag? Lees dan onze tips voor je begint. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt voor een professioneel resultaat.

Heb je weinig ervaring met natuursteenrenovatie, dan raden we je aan om een beroep te doen op een professional. Maak snel een afspraak via het contactformulier.