Graniet is een prachtig, natuurlijk product met een tijdloze aantrekkingskracht. Een granieten aanrechtblad is dan ook een echte blikvanger die uw keuken meteen naar een hoger niveau tilt. Maar graniet heeft naast zijn schoonheid nog allerlei andere voordelen. We zetten ze op een rijtje.

1. Graniet is niet-kalkhoudend

Een glas frisdrank omstoten, appelsienen persen en daarbij op het aanrecht morsen … een ongelukje is snel gebeurd in de keuken. Bij veel soorten natuursteen zou zoiets vlekken veroorzaken, omdat het zuur inwerkt op de kalk in de steen. Het liefst wilt u dus een aanrechtblad dat wel tegen een stootje (of een zuurtje) kan. Hoogglans graniet is wat dat betreft ideaal, omdat het niet-kalkhoudend is. Kom maar op met die citroen!

2. Een onderhoudsvriendelijk aanrechtblad

Graniet is een heel harde steen, dus een scherp mes of een hete pan zal hem niet snel schade toebrengen. Zelfs na jarenlange intensieve kooksessies blijft de steen er mooi uitzien. Het is bovendien de gewoonte om graniet te polijsten tot het glanst, een afwerking die vlekken afstoot.

Maar let op: het is dankzij de gepolijste hoogglans dat graniet zo onderhoudsvriendelijk is. Tegenwoordig komt graniet ook wel in matte of gezoete varianten voor, om het materiaal bijvoorbeeld meer op blauwe steen te doen lijken, maar in de keuken zijn die soorten helaas wat schadegevoeliger. Vlekken krijgen namelijk toch de kans om in de steen te trekken en het is moeilijk om hem dan weer zuiver te maken. Maar niet getreurd, als uw graniet bevlekt is, dan is het in de meeste gevallen wel mogelijk om de oorspronkelijke uitstraling via renovatie terug te brengen.

3. Een waaier aan kleuren

Niet alleen de glans is prachtig, graniet is daarnaast in allerlei kleuren verkrijgbaar. Met wel meer dan twintig tinten om uit te kiezen, vindt u sowieso een exemplaar dat perfect past bij uw keukenkastjes, vloeren en muren. Een ideale steen als u dus op zoek bent naar een heel specifieke look voor uw keuken.