Graniet is een prachtig natuurlijk product met een tijdloze aantrekkingskracht. Een granieten keukenblad is dan ook een echte blikvanger die je keuken meteen naar een hoger niveau tilt. Maar naast de esthetiek, biedt de steen nog allerlei andere voordelen. We zetten ze op een rijtje.

1. Graniet is niet-kalkhoudend

Een glas frisdrank omstoten, appelsienen persen en daarbij op het aanrecht morsen, … Een ongelukje is snel gebeurd in de keuken. Bij veel soorten natuursteen veroorzaakt zoiets vlekken, omdat het zuur inwerkt op de kalk in de steen.

Het liefst wil je dus een aanrechtblad dat wel tegen een stootje (of zuurtje) kan. Hoogglans graniet is wat dat betreft ideaal, omdat het niet-kalkhoudend is. Kom maar op met die citroen!

2. Een onderhoudsvriendelijk keukenblad

Graniet is een heel harde steen, dus een scherp mes of hete pan zal je aanrecht niet snel beschadigen. Zelfs na jarenlange intensieve kooksessies blijft de steen er mooi uitzien. De meeste keukenbladen worden bovendien gepolijst tot ze glanzen, waardoor ze ook beter vlekken afstoten.

Maar opgelet: door die gepolijste hoogglans moet een granieten aanrecht wat van zijn onderhoudsvriendelijke eigenschappen inleveren.  

Tegenwoordig komt de steen vaak in matte of gezoete varianten voor, om het materiaal bijvoorbeeld meer op blauwe steen te doen lijken. Maar in de keuken zijn net die soorten helaas wat schadegevoeliger. Vlekken krijgen met deze afwerking toch de kans om in de steen te trekken en zijn moeilijker te verwijderen. Maar niet getreurd: een goede renovatie geeft je bevlekte aanrechtblad zijn oorspronkelijke uitstraling terug.

3. Een waaier aan kleuren

Een granieten aanrechtblad glanst niet alleen mooi, het is ook nog eens in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Met wel meer dan twintig tinten om uit te kiezen, vind je ongetwijfeld een exemplaar dat perfect past bij het design van jouw keuken. Het is dus de ideale steen wanneer je op zoek bent naar een specifieke look voor je keuken.

Granieten keukenblad renoveren?

Is je granieten keukenblad na verloop van tijd sterk vervuild? Kamp je met hardnekkige vlekken? Dan kun je een professionele natuursteenrenovatie overwegen, waarbij een expert de steen grondig opschuurt, reinigt en voorziet van een beschermlaag.

Wil je graag een offerte op maat voor de renovatie van je aanrechtblad? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over graniet

Vlekken op graniet zijn meestal kringvormige of witte (kalk)vlekken. Gebruik zeker nooit zure of bijtende producten om zulke vlekken te verwijderen, want die zullen de situatie enkel erger maken. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, kun je je steen laten renoveren. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Graniet onderhouden is vrij eenvoudig, want deze natuursteen is erg onderhoudsvriendelijk. Je reinigt de steen het best met een sopje van lauw water en een mild schoonmaakproduct. Gebruik voor het schoonmaken een spons en verwijder eventuele zeepresten met een propere, vochtige doek. Ga ten slotte nog eens over het oppervlak met een droge doek.

Kalk op graniet verwijderen, mag je nooit doen met zure of bijtende producten. Die kunnen de steen namelijk beschadigen. Polijsten is de enige goede manier om kalk te verwijderen en de steen opnieuw in zijn oude glorie herstellen. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken.