Op zoek naar een partner die uw vloer of aanrecht in natuursteen of hout kan renoveren met de nodige kennis van zaken? We zetten graag even op een rijtje waaraan u een degelijke renovatiepartner herkent. En we vertellen erbij welke veelgemaakte fouten u vermijdt door met een specialist in zee te gaan! 

Hoe gaan onze specialisten te werk? 

  • Ze stellen een diagnose ter plaatse. 

Het eerste wat onze experts doen, is ter plaatse komen om de huidige staat van uw vloer te inspecteren. Hoe diep zijn de krassen of vlekken, en van welke aard zijn ze? Zuren of vetten werken bijvoorbeeld zo diep in op sommige natuursteensoorten dat ze enkel met een professionele behandeling verwijderd kunnen worden.  

  • Ze voeren een demonstratie uit. 

Niet alleen geeft onze expert u een diagnose en bijhorend behandelingsadvies mee, een demo-behandeling van één vloertegel hoort er ook bij. Zo ziet u meteen hoe wij natuursteen behandelen, en welk effect die behandeling zal hebben op uw vloer.  

En wees gerust: na ons bezoek geven we u ruim de tijd om te beslissen. Het bezoek, het advies, de demo en de offerte (die meestal al de dag na het bezoek in uw mailbox zit) zijn stuk voor stuk vrijblijvend. Aan u om opnieuw contact op te nemen met ons wanneer u er klaar voor bent. 

  • Ze geven advies. Voor én na de renovatie. 

Advies over de meest geschikte behandeling voor uw vloer in natuursteen of hout krijgt u uiteraard al tijdens ons eerste bezoekje. Maar daarmee eindigt het onderhoud van uw gerenoveerde vloer natuurlijk niet. Daarom reiken we eveneens adviezen aan – inclusief onderhoudsfiche met daarin een gedetailleerde beschrijving van de nodige producten – over de juiste nazorg. Want wist u dat de meest voorkomende fouten die gemaakt worden met natuursteenvloeren en parket te wijten zijn aan de verkeerde onderhoudsproducten? Later meer daarover! 

Makkelijk: dankzij onze fiche bestelt u snel en zonder gedoe de juiste onderhoudsproducten bij. Dat bespaart u alvast nodeloze zoektochten in de doe-het-zelfwinkel. 

Kenmerken van een goede renovatiepartner 

Waarop letten wanneer u een specialist in natuursteen- of parketrenovatie zoekt? 

Ervaring is onmisbaar.  

De markt evolueert. Door de jaren heen veranderden de verschillende natuursteensoorten die gebruikt worden voor vloeren, aanrechten, vensterbanken en andere toepassingen. De kennis van alle types natuursteen dient met andere woorden voortdurend aangevuld en uitgediept te worden, want die vormt de basis voor een geslaagde natuursteenrenovatie. Hetzelfde geldt voor parket en de verschillende soorten vernis en olie die vandaag in zwang zijn. Kiezen voor een natuursteenspecialist met de nodige ervaring, is kiezen voor doorgedreven kennis van het (technische veeleisende) vak. 

Interne opleiding van technici 

Een opdracht uitvoeren is zoveel makkelijker zonder gedoe met onderaannemers en andere externe partijen. Door mensen in dienst te nemen en intern op te leiden, is de kwaliteit gegarandeerd. 

State-of-the-art materiaal 

Een goede renovatiepartner investeert in topmateriaal, zoals machines met een uitstekende stofafzuiging die bijgevolg voor minder overlast (stof overal in huis!) zorgen.  

Stipte opvolging 

Een vloerrenovatie vergt de nodige voorbereiding. U moet de ruimte bijvoorbeeld volledig leeghalen tegen de dag waarop de werken aanvangen. Daarom behoort stiptheid eveneens tot de kenmerken van een degelijke renovatiepartner. Van gemaakte afspraken wordt bij ons niet afgeweken.  

Veel voorkomende fouten  

De reden om voor een vloerrenovatie aan te kloppen bij een specialist, zit hem vaak in de fouten die door de vloereigenaar zelf gemaakt zijn. Om te vermijden dat u zich daaraan bezondigt, geven we hier een lijstje van de fouten die het vaakst gemaakt worden. 

  • Foutief gebruik van de juiste producten. Te vaak behandelen of juist te weinig: beide onderhoudsstrategieën zijn mogelijk nefast voor uw vloer. 
  • Gebruik van de foute producten. Hier hoeven we wellicht geen tekeningetje bij te maken: de goede producten voor uw type natuursteen- of parketvloer kiezen is een must. 
  • Blijven proberen. Het ene na het andere product of huishoudmiddeltje uitproberen om uw vloer toch maar weer als nieuw te krijgen, levert zelden het gewenste resultaat op. Integendeel. 
  • Natuursteen mag niet te ‘vet’ worden – bepaalde onderhoudsproducten laten een vetlaagje achter op het oppervlak – maar ook niet te sterk ontvet worden. Ook hier is het een kwestie van goed advies combineren met geschikte producten.  

Interesse in een natuursteen- of parketrenovatie? Neem contact met ons op, onze specialisten staan u graag te woord!