Travertin

Travertin is een kalksteen die je herkent aan de vele warme kleurschakeringen die gaan van een warm beige tot diepbruin. Ascolaanse travertin, Romaanse travertin en Toscaanse travertin uit Italië vertonen kenmerkende grote poriën en geven uw vloer een zuiderse look. Daarom is deze natuursteen niet alleen erg populair in badkamers, sauna’s en hammams, maar doet hij het ook goed op terrassen.

Aandachtspunten van travertin
In de meeste travertin stenen zijn de poriën dichtgemaakt met een vulmiddel. Door intensief of langdurig gebruik kunnen die echter opnieuw zichtbaar worden. Zoals vele natuursteensoorten is ook travertin een gevoelig en poreus materiaal, dat we perfect kunnen impregneren om het beter te beschermen tegen zuren, vuil en water. Qua onderhoud voltaat regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen met een neutraal reinigingsmiddel.

Hoe gaan we te werk?

Als de gaatjes in uw travertin vloer opnieuw tevoorschijn komen, vullen we ze met epoxyhars in een kleur die aansluit bij de natuurlijke kleur van de travertin. Krassen, vlekken of beschadigen verwijderen we met natuursteenrenovatie. De natuurlijke glans van travertin herstellen we door uw vloer te polijsten. Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Travertin

travertin voor behandeling Travertin vloer na renovatie

Een matte vloer vol vlekken? Die herstellen we dankzij natuursteenrenovatie weer in zijn oorspronkelijke staat.

Travertin voor Travertin na

Een intensief belopen winkelvloer, voor en na.

Travertin voor Travertin na

Een intensief belopen winkelvloer, voor en na.

Travertin voor Travertin na

Trap waarop tapijt gelijmd was.

Travertin voor

Poreuze natuursteen zoals travertin vult zich sneller met vuil. Op voorhand goed impregneren is de boodschap!