Alles wat u moet weten over Travertin:

gebruik, onderhoud en renovatie

Travertin is een kalksteen die je herkent aan de vele warme kleurschakeringen die gaan van een warm beige tot diepbruin. Ascolaanse travertin, Romaanse travertin en Toscaanse travertin uit Italië vertonen kenmerkende grote poriën en geven uw vloer een zuiderse look. Daarom is deze natuursteen niet alleen erg populair in badkamers, sauna’s en hammams, maar doet hij het ook goed op terrassen.

Aandachtspunten van travertin

In de meeste travertin stenen zijn de poriën dichtgemaakt met een vulmiddel. Door intensief of langdurig gebruik kunnen die echter opnieuw zichtbaar worden. Zoals vele natuursteensoorten is ook travertin een gevoelig en poreus materiaal, dat we perfect kunnen impregneren om het beter te beschermen tegen zuren, vuil en water. Qua onderhoud volstaat regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen met een neutraal reinigingsmiddel.

Bruine travertin | Natuursteen-renovatie.be
Travertin met gaatjes | Natuursteen-renovatie.be

Hoe gaan we te werk?

Als de gaatjes in uw travertin vloer opnieuw tevoorschijn komen, vullen we ze met epoxyhars in een kleur die aansluit bij de natuurlijke kleur van de travertin. Krassen, vlekken of beschadigen verwijderen we met natuursteenrenovatie. De natuurlijke glans van travertin herstellen we door uw vloer te polijsten. Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  Renovatie van travertin

  Natuursteenrenovatie is dé oplossing als uw travertin vloer of aanrecht ontsierd wordt door vlekken, krassen of matte plekken. Omdat het best een secuur werkje is, raden we aan om het over te laten aan een professional met ervaring en kennis van zaken.

  Hoe wij zo’n natuursteenrenovatie aanpakken? Eerst schuren we de oude beschermlagen weg. Vervolgens moeten alle krassen en matte stukken eraan geloven. Ook andere, diepere vervuiling werken we in dit stadium weg. Beschadigingen en andere oneffenheden die na het schuren nog zichtbaar zijn, worden aangepakt en opgevuld met een tweecomponentenhars. Daarna is het tijd om te polijsten zodat het travertin terug mooi gaat glanzen. Tot slot brengen we nog een impregneermiddel als beschermlaag aan. En dan ziet uw travertin er weer helemaal als nieuw uit!

  Travertin vloer voor natuursteen renovatie

  Voor

  Travertin vloer na natuursteen renovatie

  Na

  LEUK OM TE WETEN

  U hoeft geen voorschot te betalen.

  Onze machines maken zeer weinig lawaai.

  We gebruiken geen chemische producten.

  Onze methodes produceren geen of zeer weinig stof.

  We kunnen de meeste vloeren al renoveren binnen één dag.

  CONTACTEER ONS

  Al onze afdelingen staan reeds ter uwer beschikking om u zo snel mogelijk verder te helpen.
  Had u graag één van onze medewerkers ter plaatse?
  Vul het contactformulier in en we maken zo snel mogelijk een afspraak.

  Loading