Een marmeren vloer straalt luxe, charme en tijdloze klasse uit. Goedkoop is marmer niet, en daarom is bescherming en onderhoud van je luxueuze marmervloer cruciaal om hem lang mooi te houden. Maar is het aangeraden om een beschadigde marmeren vloer zelf te polijsten of te renoveren? Neen, daarvoor schakel je beter een vakman in. We leggen je graag uit waarom.  

Marmer: een gevoelig materiaal 

Zoals veel natuursteensoorten is ook marmer een natuurlijk, duurzaam en gevoelig materiaal. Dat betekent dat je er omzichtig mee moet omspringen. Je gaat een marmeren vloer dus beter niet roekeloos te lijf met allerlei reinigingsproducten, zeker niet wanneer die producten chemische en dus mogelijk bijtende bestanddelen bevatten. Het spreekt voor zich dat je ook met harde borstels of schuursponsjes maar beter ver uit de buurt van je marmeren vloer blijft. Daarmee zou je krassen en blijvende schade kunnen veroorzaken. 

Tips om je marmeren vloer te beschermen tegen krassen en vlekken: 

  • Plaats er geen scherpe voorwerpen op. 
  • Voorzie de poten van tafels en stoelen onderaan van een viltje. 
  • Gemorst? Maak de vlek(ken) meteen goed droog, zodat ze niet de kans krijgen om in de vloertegel te trekken. 

Marmer polijsten: een secuur werkje 

Marmer polijsten is – in tegenstelling tot parket schuren, een klus waaraan je je eventueel zelf kunt wagen. Wel is het een uiterst secuur werkje waarvoor je toch enige kennis van zaken nodig hebt, en het liefst ook ervaring met natuursteenbehandeling en -renovatie. Aarzel dus niet om een pro in te schakelen om deze intensieve klus  af te werken zoals het hoort!  

Een marmeren vloer die glanst als nieuw 

Nadat je je marmeren vloer hebt laten polijsten, geniet je van een vloer die voorzien is van een broodnodige beschermlaag én die glanst als nooit tevoren.