De restjes cement die achterblijven op je tegels als je ze invoegt, noemen we cementsluier. Die kun je verwijderen met een schone, licht vochtige spons. We raden sowieso af om cementsluierverwijderaar te gebruiken.  

Zure cementsluierverwijderaar = kans op onherstelbare schade 

Een natuurstenen vloer kies je voor z’n mooie uitstraling, maar cementresten zijn een doorn in het oog. Je leest soms over speciale cementsluierverwijderaars die het ongemak snel verhelpen. Dat zijn kant-en-klare producten die doorgaans azijn en/of zuren bevatten. Maar hiermee moet je héél voorzicht zijn, omdat natuursteen daar bijzonder gevoelig voor is.  

 Als de bijtende zuren in je kalkhoudende vloer trekken, krijg je doffe plekken op de tegels. Ga dus ook niet zelf aan de slag met een mengsel van azijn of water.  

 Nog te vermijden: schuursponsjes, krabbers of een reinigingsmachine. Je wil natuurlijk geen krassen op je nieuwe vloer 

Water is het wondermiddel 

Hoe sneller je de cementsluier verwijdert, hoe beter. Welke reinigingsmiddel gebruik je dan het best in plaats van cementsluierverwijderaar? Je kunt kiezen voor PH-neutrale producten, maar het beste middel is nog altijd gewoon lauw water 

Wacht even tot de cementresten volledig opgedroogd zijn en maak dan een zachte spons of theedoek licht vochtig. Ga voorzichtig aan de slag en vergeet niet om je spons regelmatig af te spoelen, zodat je geen vuil verspreidt over de tegels. Vraag ons gerust om extra advies voor je aan dit klusje begint, want elke natuursteen vraagt een specifieke methode. 

Merk je de cementsluier pas later op? Dan is het moeilijker om het te verwijderen. Je schakelt dan sowieso het best een van onze experts in. 

Wat als je toch schade hebt? 

Is er toch iets fout gegaan tijdens het verwijderen van de cementresten? Ga dan zeker niet aan de slag met onbetrouwbare tips die je op het internet leest, zoals bijvoorbeeld tandpasta of afwasmiddel smeren. Wij zijn gespecialiseerd in hardnekkige vlekken verwijderen uit natuursteen. Contacteer ons voor een offerte voor jouw natuursteenrenovatie.