Je terrastegels in natuursteen onderhouden en beschermen

Een terras in natuursteen aanleggen, is zeker een goed idee. Niet alleen ziet het er erg mooi uit, terrastegels in natuursteen zijn ook zeer duurzaam. Je zult dus nog talloze jaren van je natuurstenen tegels kunnen genieten – maar dan wel op voorwaarde dat je je terras goed onderhoudt. Wij kunnen je daarbij helpen! 

Het onderhoud van je terrastegels

Het voordeel van natuurstenen terrastegels is dat ze een natuurlijke hardheid hebben, waardoor ze tegen een stootje kunnenOm te voorkomen dat je een groene aanslag op je tuintegels krijgt, moet je ze natuurlijk wel op tijd en stond schoonmaken. Gelukkig is natuursteen erg eenvoudig in onderhoud, zolang je maar weet hoe je het moet aanpakkenJe natuurstenen terrastegels reinigen doe je het best met een sopje van lauw water en een pH-neutrale zeep, zoals Floorcleaner. 

 

Je terrastegels beschermen 

Zelfs als je je terrastegels goed onderhoudt, is de occasionele vlek of kras onvermijdelijk. Dat kan geen kwaad: natuursteenrenovatie brengt raad. Daarbij wordt de bovenste laag van je tegels afgeschuurd, tot de schade volledig is weggewerkt en je tegels weer in hun oorspronkelijke staat hersteld zijn. 

Om te voorkomen dat je natuursteen te snel beschadigd raakt, is het echter wel verstandig om je terrastegels te laten impregnerenJe tegels worden dan behandeld met een water- en vuilafstotende laagzodat ze beter beschermd zijn 

Op zoek naar een expert om je terrastegels te laten renoveren of impregneren? We helpen je graag! Aarzel niet om contact met ons op te nemen, zodat we je terras snel (weer) tiptop in orde kunnen maken. 

Loading