Een terras is kwetsbaar en vaak vrij onderhoudsintensief, omdat het dag in dag uit blootstaat aan weer en wind. Regenbuien en windvlagen laten stof en vuildeeltjes achter op uw tuinstel én op uw terrastegels – met alle gevolgen van dien. Lees hier hoe u uw natuurstenen terrastegels mooi houdt. 

1. Pas op met de hogedrukreiniger 

Een hogedrukreiniger gebruiken om uw natuursteenterras proper te maken? Dat doet u maar beter niet. Een hogedrukreiniger is namelijk niet geschikt om te gebruiken op natuursteen: de impact van de hoge druk brengt de steen schade toe. Beurt na beurt worden uw terrastegels getroffen door die druk, waardoor ze steeds sneller en makkelijker vuil worden.  

2. Veeg regelmatig het terras schoon 

Door uw terras regelmatig van stof en vuil te ontdoen, voorkomt u dat die minuscule deeltjes zich in de structuur van de tegels nestelen. Uw terrastegels blijven zo langer mooi en makkelijker te onderhouden. 

3. Verwijder groene aanslag 

Groene aanslag op en vooral tussen de tegels wordt vaak beschouwd als dé grootste boosdoener op het terras. Op keramische tegels gaat u die hardnekkige aanslag eenvoudig te lijf met water en een beetje azijn of bleekmiddel. Let wel op: dit is geen goede methode om aanslag te verwijderen van terrastegels in natuursteen. Als u zulke tegels op uw terras hebt, doet u er goed aan om eerst raad te vragen aan een specialist. Hij of zij kan u adviseren over het juiste onderhoudsproduct voor uw specifieke tegels.  

En zijn uw natuursteentegels erg vervuild of verweerd, dan baat enkel nog het schuren of polijsten van de steen om de tegels er weer als nieuw te laten uitzien. Lees hier alles over de mogelijkheden met natuursteenrenovatie. 

4. Gebruik groene zeep 

Ook uw tuinmeubelen krijgen het zwaar te verduren. Hét wondermiddel om ze schoon te maken? Dat is groene zeep. Niet duur, wél effectief!