Cementsluier verwijderen: zó gaat het in zijn werk

Na het voegen kan het al eens gebeuren dat er cementsluier achterblijft op de natuurstenen of keramische tegels in je huis of op je terras. Dat is natuurlijk niet zo mooi én het maakt dat de tegels erg ruw aanvoelen. Liefst van al wil je er dan ook zo snel mogelijk komaf mee maken. Alleen is cementsluier verwijderen niet altijd eenvoudig. Gelukkig kun je steeds op onze expertise rekenen om je erbij te helpen!

Loading
      

Wat is cementsluier?

Cementsluier is het restant van de cement dat achterblijft na het invoegen van je tegels. In de eerste plaats is het dus belangrijk om voorzichtig te zijn bij het voegen van je natuurstenen of keramische tegels. Helaas is het bijna onvermijdelijk dat er een restje cement op de tegels achterblijft. Gebeurt het dus toch? Zorg dan dat je het restant zo snel mogelijk verwijdert, onmiddellijk na het voegen met een vochtige doek. Hoe langer de cementsluier namelijk op de tegels zit, hoe moeilijker hij weg te vagen is.

terras blauwe steen

Hoe moet je het verwijderen?

Cementsluier van natuurstenen of keramische tegels verwijderen, is geen eenvoudige klus. Het zijn namelijk gevoelige stenen en niet elke tegel is bestand tegen de chemische, alkalische of zure producten die in de handel verkrijgbaar zijn. Bovendien moet je ook oppassen met het soort spons of doek dat je gebruikt. Als die te ruw zijn, loop je namelijk het risico dat je krassen op de steen maakt. Het is eigenlijk zo dat er voor elke soort tegel specifieke methodes bestaan om de cementsluier te verwijderen. Daarom is het nuttig om professionele hulp in te schakelen.

Weet u niet goed wat de juiste behandelingsmethode is voor uw situatie? Of wilt u gewoon zeker zijn van een geslaagd eindresultaat? Dan kunt u op ons rekenen voor gepast advies! Neem gewoon zo snel mogelijk contact met ons op en wij helpen u uit de nood.

De voordelen van cementsluier verwijderen

Je verlengt de levensduur van je natuursteen.

We gaan secuur en zo stil mogelijk te werk.

We schuren je natuursteen volledig stofvrij.

De renovatie is doorgaans op één dag achter de rug.

Je vloer ziet er weer als nieuw uit.

Cementsluier verwijderen: werkwijze

1. Vul het contactformulier in

Is je natuursteen beschadigd en wil je een beroep doen op een specialist om de natuursteen te herstellen? Vul dan onderstaand contactformulier in. We hebben ruim vijftig jaar ervaring in het renoveren van natuursteen en helpen je graag verder.

2. Analyse en vrijblijvende offerte

Een van onze vakmensen zal vrijblijvend bij jou ter plaatse komen om de travertin te bekijken. Onze expert bespreekt dan met jou de beste oplossing voor jouw natuursteen. Ten slotte ontvang je een gedetailleerde en geheel vrijblijvende offerte.

3. Aan de slag!

Ben je akkoord met de offerte? Dan bekijken we samen met jou wanneer onze experts de werken kunnen uitvoeren. Meestal is één werkdag voldoende om de renovatie af te werken.

Loading