Het barbecueseizoen komt er opnieuw aan. Wie houdt er niet van gezellig samenzijn met vrienden op een aangenaam warme zomerdag? De hoogste tijd om uw natuursteen terras een grondige schoonmaakbeurt te geven. En als het er piekfijn bijligt, wilt u ook dat het zo blijft. Onderstaande tips gidsen u alvast naar een smetteloos resultaat, ongeacht uw type natuursteen.

Zo reinigt u uw natuursteen terras als een pro

Door de regenbuien en windvlagen van de voorbije maanden heeft uw terras het wellicht hard te verduren gehad. Om met alle vuil af te rekenen, maakt u eerst uw terras helemaal leeg, zodat u tot in de kleinste hoekjes kunt vegen. Nadat het vuil en stof verwijderd zijn, kunt u uw terrastegels met warm water en schuurborstel schrobben. Groene aanslag of hardnekkige vlekken? Die pakt u aan door een speciaal onderhoudsproduct toe te voegen.

Gouden regels voor uw terras

Gebruik in geen geval zure of bijtende producten, want die hebben een nefast effect op kalkhoudende natuursteen! Een hogedrukreiniger is evenmin een goed idee: de druk fout afstellen is gauw gebeurd en uw terrastegels en voegen kunnen permanent beschadigd raken. Vergeet uw tuinmeubels ook niet onder handen te nemen. Groene zeep doet wonderen, al vermijdt u het best rechtstreeks contact met uw terras: groene zeep laat al snel een vettig laagje achter op natuursteen, en dat zorgt voor een streperig effect.

Vlekken? Snel reageren is de boodschap!

Gebeurt er een ongelukje tijdens de barbecue? Dan kunt u het best zo snel mogelijk reageren. Wanneer u de vlek voorzichtig droogdept voorkomt u dat deze in uw natuursteen trekt. In de meeste gevallen hoeft morsen met rode wijn, een gevallen kippensaté of zelfs een vlek kaarsvet u dan geen grijze haren te bezorgen.

arduinen terrastegels onderhoud

Een complete make-over van uw natuursteen terras

Ziet uw terras er verweerd uit, of zijn de tegels erg beschadigd? Ook dan hoeft u niet te panikeren. Met natuursteenrenovatie fleuren wij uw terras snel weer op! Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen.