Een vloer in natuursteen ziet er uiteraard prachtig uit én gaat ook nog eens jarenlang mee. Alleen kunnen de tegels soms wel koud aanvoelen aan je voeten, zeker in de winter. In dat geval is vloerverwarming een goed idee. De vraag is dan: welke natuursteen kies je het best, als je je natuurstenen vloer graag wil combineren met vloerverwarming? Je ontdekt het hier!

Vloerverwarming combineren met natuursteen

Veel mensen twijfelen of natuursteen en vloerverwarming überhaupt te combineren vallen. Gelukkig kunnen we daarop klaar en duidelijk ‘ja’ antwoorden. Meer nog: natuursteen en vloerverwarming zijn zelfs een ideale combinatie. Natuursteen werkt namelijk erg goed als geleider, zodat de warmte altijd gelijkmatig verdeeld wordt én de tegels lange tijd heerlijk warm aanvoelen. Verder past ook de tijdloze uitstraling van de tegels perfect in een interieur dat niet verstoord wordt door lelijke radiatoren en verwarmingsbuizen.

Welke natuursteen kies je het best?

Blauwe steen is een van de meest populaire soorten natuursteen om te combineren met vloerverwarming, maar eigenlijk is vloerverwarming geschikt voor zo goed als elk type natuursteen. Wel moet je bij lichtere natuursteen, zoals witte marmer, opletten voor roestvlekken. Als je dol bent op een lichte steen, dan plaats je het best een met kunststof bedekt wapeningsnet voor je vloerverwarming, zodat de tegels niet verkleuren door vochttransmissie. Verder kies je het best voor tegels die allemaal even groot zijn. Doe je dat niet, dan kunnen er algauw scheurtjes of breuken ontstaan in je vloer, en dat wil je natuurlijk het liefst van al voorkomen.

Nog een paar tips voor de plaatsing

Om zo lang mogelijk van een perfect gelegde natuurstenen vloer te kunnen genieten, zijn er een aantal aandachtspunten waar je op moet letten bij het plaatsen van je vloer. Zo moet je je vloerverwarming eerst een keertje helemaal laten opwarmen en afkoelen vóór je de tegels inlijmt. Op die manier kunnen de tegels zich namelijk al zetten en verklein je de kans op barstjes. Verder voorzie je je vloer het best ook van een water- en vuilafstotende laag door hem te impregneren.

Vertoont je vloer toch beschadigingen na het plaatsen, ondanks deze tips? Dan kun je nog altijd bij ons terecht voor een natuursteenrenovatie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!