Arduin: natuursteen die tegen een stootje kan

Arduin is een natuursteen die vanwege zijn typische kleur en bijzonder hoge dichtheid ook blauwe hardsteen wordt genoemd. Omdat de steen gemakkelijk jaren meegaat en na verloop van tijd een mooi ‘verweerd’ uitzicht krijgt, is arduin ideaal voor op het terras en als venstertablet voor buiten. Maar ook binnen is arduin een populaire keuze. In de meeste woningen dient arduin als vloer of keukenwerkblad, al wordt de steen daarnaast almaar vaker gebruikt om douchewanden mee te bekleden.

Arduin onderhouden

Bovendien is arduin onderhouden niet moeilijk. Het volstaat om de steen af en toe te impregneren – zo wordt hij minder gevoelig voor vlekken. Arduin reinigen doet u eenvoudigweg met een licht ontvettend product. Vindt u het verweerde uitzicht dat arduin na een tijdje van nature krijgt minder mooi? Dan kunt u de steen gemakkelijk laten schuren en polijsten om hem in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

arduinen terrastegels onderhoud

Arduin schuren en polijsten

Als specialist in natuursteenrenovatie doen wij uw arduin er in een mum van tijd weer als nieuw uitzien. We herstellen de oorspronkelijke glans van de steen door eerst krassen, vlekken en beschadigingen zorgvuldig weg te schuren. Ook kalkaanslag en oneffenheden verdwijnen daarmee als sneeuw voor de zon. Vervolgens polijsten we het arduinen oppervlak stap voor stap tot we het perfecte resultaat hebben bereikt. Tot slot brengen we een nieuwe beschermlaag aan. Dat laagje verlengt niet alleen de levensduur van uw arduin, maar maakt het onderhoud ook aanzienlijk makkelijker!

Laat uw arduin renoveren door een expert

Nog vragen over het onderhoud van uw arduin? Op zoek naar een expert in natuursteenrenovatie? Neem vrijblijvend contact op!