Als je voor natuursteen in je badkamer opteerde, heb je een goede keuze gemaakt. Niet alleen oogt het materiaal erg rustgevend en elegant, het voelt ook nog eens aangenaam aan, waardoor je helemaal tot rust kunt komen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat natuursteen in je badkamer vaak vochtig wordt. In dit artikel ontdek welk specifiek onderhoud vereist is.

Hoe onderhoud je natuursteen in je badkamer?

Bij een badkamer in natuursteen is een regelmatig onderhoud belangrijk. Door de ruimte geregeld te reinigen, kun je namelijk al heel wat hardnekkige vlekken voorkomen. Je natuursteen schoonmaken, doe je het best met lauwwarm water en een zachte, natuurlijke zeep. Gebruik bij voorkeur producten met een lage pH-waarde, zoals Floor Cleaner. Extra tip: gebruik nooit antikalkproducten voor het reinigen van je natuurstenen badkamer. Die middelen zijn vaak veel te agressief, waardoor je natuursteen beschadigd raakt.

Verder is het slim om een aftrekker te voorzien in de douche of naast het bad om kalksporen te voorkomen. Kwam je dagcrème iets te overvloedig uit de tube en heb je een vlek  op je natuurstenen vloer gemaakt? Dan is snel handelen de boodschap om te vermijden dat de crème in je natuursteen trekt! Dep de vlek droog en wrijf erover met een zachte spons en wat lauwwarm water.

Het belang van een goede bescherming

‘Beter voorkomen dan genezen’ is hét motto wat vlekken in je badkamer betreft. Daarom is het een goed idee om je natuurstenen tegels te impregneren. Daarbij wordt een laagje op de steen aangebracht dat olie- en waterafstotend werkt, waardoor je natuursteen weerbaarder is tegen de dagelijkse beslommeringen in de badkamer.

Onherroepelijke schade, wat nu?

Zitten er ondanks je onberispelijk onderhoud toch een aantal hardnekkige vlekken op de natuursteen in je badkamer? Waag je dan vooral niet aan huis-, tuin- en keukenoplossingen om te voorkomen dat je de vlekken erger maakt of de natuursteen nog meer beschadigt. Het is in dit geval beter om professionele hulp in te schakelen en voor een natuursteenrenovatie te gaan. Op die manier ben je er zeker van dat het probleem verholpen wordt én dat je natuursteen er na afloop weer helemaal als nieuw uitziet!

Is de natuursteen in je badkamer aan een renovatie toe? Wij kunnen je helpen! Neem gerust contact met ons op en dan bekijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen.