Wil je je trap graag bekleden met natuursteen? Goed idee! Natuursteen heeft niet alleen een natuurlijke hardheid, waardoor je trap zeker tegen een stootje zal kunnen. Het materiaal is ook nog eens erg tijdloos en geeft je interieur meteen een mooie meerwaarde. Ontdek hier welke natuursteen je het beste kunt gebruiken voor je trap.

Welke soorten trappen kun je bekleden met natuursteen?

Natuursteen is erg veelzijdig, waardoor het in elk interieur past. Maar kan het ook zomaar op elke soort trap geplaatst worden? Goed nieuws: bijna elke trap kan bekleed worden met natuursteen. Binnen- en buitentrappen, rechte trappen, spil- of wenteltrappen, massieve trappen, z-trappen, trappen met losse elementen, … Het kan allemaal! Onthoud wel dat natuursteen een zwaarder materiaal is en dat de onderstructuur dus gewoon stevig genoeg moet zijn.

Welke natuursteen kun je kiezen voor de bekleding van de trap?

Er zijn heel wat verschillende soorten natuursteen en de ene soort is al wat beter geschikt voor de bekleding van je trap dan de andere. De meest gebruikte soorten natuursteen voor de bekleding van een trap zijn blauwe hardsteen, marmer en graniet. Marmer oogt heel mooi voor binnentrappen. Blauwe hardsteen en graniet zijn erg duurzaam, waardoor  ze ideaal zijn voor een buitentrap. Zachte of poreuze natuursteen zoals witte steen is minder geschikt voor een trap, omdat je trap dan sneller zal verslijten of vlekken zal vertonen.

De afwerking van je natuurstenen trap

Verder zijn er ook verschillende soorten afwerkingen mogelijk van je natuursteen. Omdat veiligheid een belangrijk aspect is bij een trap, kies je beter niet voor een te gladde afwerking. Zo is een gepolijste trap erg mooi, maar ook vrij glad. Een gezandstraalde, geborstelde of geschuurde afwerking is iets slipvaster en veiliger.

Om te voorkomen dat je trap in natuursteen snel slijtage vertoont, is het slim om hem goed te beschermen en te onderhouden. Daar kunnen wij u bij helpen! Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.