Een keukenwerkblad krijgt het soms zwaar te verduren. Dagelijks koken houdt onvermijdelijk in dat er al eens vlekken en krassen op het keukenblad verschijnen. Met een keukenblad in natuursteen is het dus altijd opletten geblazen. Blauwe hardsteen is mooi, maar ook kwetsbaar. Enige omzichtigheid is dus geboden. Tips voor een correct onderhoud! 

Altijd een doekje op het aanrecht 

Op uw keukenblad in blauwe steen legt u maar beter altijd een doekje klaar. Zo kunt u gemorste druppels meteen opnemen en krijgen ze niet de kans om in het blad trekken. Pas vooral op met producten die zuren of vetten bevatten. Azijn, citroen, wijn, olie, …: dát zijn de grootste boosdoeners voor uw keukenblad in blauwe hardsteen.   

Tip: plaats glazen en kopjes nooit rechtstreeks op uw keukenblad en gebruik onderzetters of hippe servetjes om het blad te beschermen. 

Keukenblad in blauwe steen: onderhouden met de juiste producten 

Om het grootste deel van het vuil te verwijderen, reinigt u uw keukenblad in blauwe hardsteen het best met een licht ontvettend product. Om het blad extra te beschermen, dient u af en toe ook een vethoudend reinigingsproduct te gebruiken. Let wel: ‘af en toe’ is hier cruciaal. Te vaak schoonmaken met een vethoudend product kan voor een opstapeling  van vetlagen zorgen, met lelijke strepen op het keukenblad tot gevolg.  

Mooi maar kwetsbaar 

Een keukenblad in blauwe hardsteen is absoluut een esthetische meerwaarde voor uw keukeninterieur. Maar tegenover die esthetiek staat wel de kwetsbaarheid van deze natuursteensoort. Blauwe hardsteen is minder kras- en vlekbestendig dan pakweg graniet. Zijn er toch hardnekkige vlekken in uw blauwe keukenblad getrokken? Dan is er gelukkig geen reden tot paniek. Een specialist in natuursteenrenovatie maakt uw keukenblad weer mooi en gaaf zoals tevoren.  

Keukenblad renoveren? Neem contact op met ons voor meer informatie!