Bent u een van de gelukkigen die een eigen zwembad laat aanleggen? Dan wilt u wellicht dat het tot in de puntjes aan uw wensen voldoet, van de vorm tot het materiaal van de tegels. Natuursteen is dan zeker een geschikte kandidaat. Ontdek snel waarom!

Esthetische kwaliteit boven alles

Toegegeven, u ontdekt heel wat opties wanneer u op zoek bent naar materiaal voor uw boordsteen, denk maar aan beton, kunststof of natuursteen. En hoewel de investering in natuursteen iets groter is dan die in kunststof of beton, krijgt u daar wel een onbetaalbare uitstraling voor terug. Vooral blauwe hardsteen is een populaire keuze. Zo is deze steen beschikbaar in verschillende afwerkingen (gevlamd, gezoet, gepolierd, gezaagd, licht verouderd, …) en verschillende diktes en formaten waardoor u ongetwijfeld uw gading vindt.

Natuursteen: een duurzame keuze

Tegels in natuursteen zijn niet alleen mooi, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Harde, niet-poreuze steensoorten zoals blauwe hardsteen of graniet zijn quasi onverwoestbaar. Regen, sneeuw of vorst vormen dus geen enkele bedreiging. In tegendeel, ze geven uw natuursteen veelal meer karakter. Opgelet: uw boordstenen moeten wel correct geplaatst worden. Schakel hiervoor het liefst een professional is. Een stabiele en vlakke ondergrond is bijvoorbeeld onontbeerlijk.

Onderhoudsvriendelijke zwembadtegels

Omdat weersomstandigheden geen schade veroorzaken én de meeste soorten natuursteen bestand zijn tegen chloor, vereisen natuurstenen zwembadtegels weinig onderhoud: één grote schoonmaak per jaar aan het einde van de winter met een neutrale reiniger, en uw zwembadrand ligt er weer piekfijn bij. Met kalkhoudende steen, zoals blauwe hardsteen, is het wel oppassen geblazen met zuren. Wanneer er vruchtensap gemorst wordt, reageert u het best zo snel mogelijk, al vermindert zonlicht de vlekken ook wel.

Het perfecte zwembad is een veilig zwembad

Ten slotte kunt u met natuurstenen tegels ook de veiligheid van uzelf en uw gezin garanderen. Heel wat tegels zijn immers beschikbaar met antislipafwerking, zonder dat ze daarom te ruw worden. Zo voorkomt u valpartijen, maar is de steen nog wel aangenaam om met blote voeten op te lopen.