Wie over een eigen terras beschikt, kan op mooie zomeravonden genieten van een veelzijdig stukje paradijs in eigen tuin: een romantisch etentje bij kaarslicht, een barbecue voor vrienden of een plek om rustig te lezen. Daarbij is een piekfijn onderhouden terras een goed begin, maar u hoeft het daarbij niet te houden. Wilt u uw terras renoveren of moet u er nog een aanleggen? Ontdek hier de leukste zomertrends.

Tegeltrends: groot, groter, grootst

Zelfs op een klein terras komen grote tegels tot hun recht, een trend die we ook al binnenshuis waarnamen. Hoe groter de tegel, hoe minder voegen en hoe groter het rustgevoel. Bovendien besparen grote tegels u heel wat poetswerk, omdat het veelal de voegen van natuursteentegels zijn die een extra schrobbeurt nodig hebben. Een terras in blauwe hardsteen kunt u bijvoorbeeld perfect onderhouden met water en eventueel wat neutraal reinigingsmiddel.

Naadloze overgang met de woonkamer

Het ruimtegevoel nog groter maken? Dat kan als u de vloer van uw woonkamer quasi naadloos laat overlopen in de terrasvloer. Niet alleen creëert u zo een ruim en samenhangend geheel, u verplaatst de leefruimte als het ware naar uw terras. Let op dat u wellicht verschillende tegels nodig zult hebben voor binnen en buiten – zo wordt natuursteen voor buitenshuis niet geïmpregneerd en vaak iets ruwer afgewerkt. Wie geen nieuw terras wil aanleggen, kan investeren in comfortabele tuinmeubelen die uw interieur van binnen weerspiegelen. Met gezellige banken, kleine tafels en planten tovert u in geen tijd een volwaardige buitenluchtwoonkamer tevoorschijn.

Motieven en speels legpatroon

Terwijl strakke, minimalistische designs het hiervoor erg goed deden, mag het tegenwoordig alweer wat losser. Een terrasvloer met patroon of motief, verschillende kleuren of zelfs tegels met een speelse tekening: het kan allemaal. Daarnaast zien we steeds meer bijzondere legpatronen voor terrastegels opduiken. Vergeet het standaard legpatroon en laat uw eigen creativiteit spreken met een wildverband, dambordpatroon of diagonaal verband.

Tijdloze kwaliteit boven alles

Natuursteen blijft een populair keuze. Hoewel er heel wat keramische tegels met een natuursteenlook op de markt zijn, krijg je de mooie, verweerde look enkel met échte natuursteen. Wie veel tijd wil doorbrengen op zijn terras, investeert dus het best in authentieke natuursteen. Naast de esthetische troeven, is natuursteen immers ook een duurzamer materiaal.