Oppervlakkige roestvlekken op marmer verwijderen? Dat kun je zelf doen, als je voorzichtig te werk gaat. Zodra je moet beginnen schrobben, roep je het best de hulp in van een professional. Ontdek ons advies.

Oppervlakkige roestvlekken op marmer verwijderen

Een vaak gehoorde tip: gebruik baking soda (zuiveringszout) om roestvlekken op marmer te verwijderen. Maar … dat mag je absoluut niet doen. Zout is slecht voor marmer, omdat het een poreuze natuursteen is. Dat wil zeggen dat er kleine gaatjes (poriën) in het oppervlak zitten. Als het zout daarin komt, dan kan het de bovenlaag van het marmer aantasten. Om dezelfde redenen moet je oppassen met zure producten, zoals azijn en citroensap.

Wat mag je dan wel gebruiken? Meng neutrale zeep met lauw water en ga met een microvezeldoek over de roestvlekken. Maak geen ronde bewegingen, maar schrob zachtjes tot het roest weg is. Spoel nadien af met koud water en dep goed droog.

Hardnekkige roestvlekken op marmer verwijderen

Als de roestvlekken diep in het marmer zijn gedrongen, dan is het moeilijk om ze nog zelf te verwijderen. Dat betekent gelukkig niet dat je marmer onherroepelijk beschadigd is: natuursteen kun je laten schuren en impregneren. Laat dat werkje altijd over aan een professional, zoals wij.

Eerst schuren we een dun laagje weg, om de roestvlekken op het marmer te verwijderen. Daarna geven we de steen een nieuwe beschermlaag, om nieuwe schade geen kans te geven en de glans van het marmer te herstellen. Vraag jouw gratis offerte aan voor de renovatie van je marmer.

Vertrouw op onze expertise

Goed om te weten: onze offertes zijn volledig vrijblijvend. We kijken eerst of renovatie nodig is en bespreken dan de mogelijkheden en de prijs. Pas nadien beslis je of je met ons in zee gaat. Je bent dus tot niets verplicht.

Heb je gewoon advies nodig om zelf aan de slag te gaan? Contacteer ons gerust. We geven je graag tips voor het onderhoud van je natuursteen.