Een vloer in leisteen ziet er prachtig uit en geeft je woning net dat tikkeltje extra. Door zijn speciale structuur – leisteen is opgebouwd uit verschillende lagen van klei, kwarts en andere mineralen – moet je leisteen wel op een vrij specifieke manier onderhouden om ervoor te zorgen dat hij zijn natuurlijke glans behoudt. Ook bij het schoonmaken van je vloer in leisteen zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Je ontdek er hier alles over!

Weg met stof

Natuurlijk kan het geen kwaad om je vloeren af en toe te vegen of te stofzuigen zodat stof geen kans krijgt. Zeker bij een natuurstenen vloer is dat belangrijk, omdat stofdeeltjes of zandkorrels die over de grond schuren, krassen in je tegels kunnen veroorzaken. Voor je aan de slag gaat voor een grondige poetsbeurt, verwijder je dus het best eerst even alle stof en zand.

Zachte zeep en water

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat je snel moet handelen als je een vlek maakt op je leistenen vloer – zeker als je gemorst hebt met een zure vloeistof zoals fruitsap of citroensap. Neem een stukje keukenpapier en probeer het vocht zo snel mogelijk op te nemen. Om je vloer daarna schoon te maken, doe je een beetje zeep bij zeer warm water. Let hierbij op dat je een zachte zeep gebruikt met een lage pH-waarde, zoals Floor Cleaner. Te zure producten kunnen je leisteen namelijk beschadigen. Verder is leisteen een poreuze natuursteen, waardoor hij best gevoelig is voor een overvloed aan water. Wring je dweil dus goed uit voor je de vloer ermee proper maakt.

Je vloer in leisteen schoonmaken? Zorg voor een beschermlaag!

Net omdat leisteen zo poreus is, is het zeker geen slecht idee om je leistenen vloer preventief te beschermen tegen vocht en vuil door hem te laten impregneren. Daarbij wordt de vloer voorzien van een beschermlaag die water en vuil afstoot, waardoor je vloer langer zijn natuurlijke glans en schoonheid behoudt.

Wil je je vloer graag laten impregneren voor een optimale bescherming? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!