Een open haard is een enorme meerwaarde in je woonkamer. Niet enkel door z’n klassevolle uitstraling, maar ook omdat een open haard de ruimte meteen een erg gezellige gloed geeft. Zeker als je ervoor kiest om je open haard aan te kleden met natuursteen. Alleen is de vraag dan welke natuursteen je daar het best voor kiest. Je leest het hier!

Natuursteen kiezen voor je open haard

In een open haard wordt natuurlijk van tijd tot tijd een gezellig vuurtje aangestoken. Daarom is het belangrijk om een open haard in een vuurbestendig materiaal te plaatsen. Daarnaast wil je uiteraard ook dat je schouw er mooi uitziet en dat het pronkstok van je woonkamer wordt. Natuursteen is dan ook ideaal voor je open haard. Door zijn natuurlijke eigenschappen is het materiaal niet enkel goed bestand tegen hitte, het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Vooral blauwe steen is een goede keuze, maar ook marmer en graniet kunnen goed tegen hitte en zijn dus het overwegen waard.

Het onderhoud van je natuurstenen open haard

Of er nu een haardvuur in brandt of niet, een schouw in natuursteen ziet er altijd prachtig uit – op voorwaarde dat je hem goed onderhoudt. Over het algemeen vraagt natuursteen weinig onderhoud, en volstaat het om je open haard van tijd tot tijd op te poetsen met een vochtige vod en eventueel wat natuurlijke zeep. Het is echter wel belangrijk dat je je natuursteen voorziet van de juiste bescherming, zodat krassen en vuil geen kans maken.

Heb je vragen over de bescherming van je open haard of zitten er krassen op je natuurstenen schouw? Geen nood: wij kunnen je helpen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen!