Als je graag een terras in natuursteen wilt aanleggen, is blauwe steen een uitstekende keuze. De prachtige diepblauwe kleur geeft je terras een onweerstaanbaar luxueuze uitstraling. Blauwe steen heeft bovendien ook een natuurlijke hardheid, zodat je terras tegen een stootje kan en erg gemakkelijk in onderhoud is. Weet je niet goed hoe je je terras in blauwe steen moet onderhouden? Dat ontdek je hier!

Terras in blauwe steen onderhouden

Om je natuurstenen terrastegels in opperste staat te houden, is regelmatig onderhoud aangewezen. Geef de blauwe steen dus op tijd en stond een oppeppertje door hem te dweilen met warm water en een pH-neutrale zeep, zoals Floorcleaner.

Hoewel blauwe steen een natuurlijke hardheid heeft, is het niet aangewezen om de steen reinigen met een hogedrukreiniger. Op die manier slijt de bovenste beschermlaag namelijk sneller af. Bovendien gaat je steen er zo na verloop van tijd helemaal anders uitzien, omdat je hem als het ware bewerkt.

Vlekken verwijderen

Is je terras na een gezellige barbecue of een fijn tuinfeest met vlekken besmeurd? Geen paniek, je krijgt ze er wel uit. Het beste wat je kunt doen, is meteen in actie schieten. Heb je de vlek nog maar net gemaakt? Verwijder die dan meteen met behulp van een beetje water, een zachte doek en eventueel wat neutrale zeep. Zit de vlek er al wat langer? Dan kun je ervoor kiezen om de natuur haar werk te laten doen en de vlekken uit te laten slijten. Geen zin om zolang te wachten? Je kunt de vlekken nog altijd professioneel laten verwijderen.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoewel blauwe steen onderhouden niet zo moeilijk is en je vlekken makkelijk kunt verwijderen, is het uiteraard nog altijd beter om vlekken gewoon te voorkomen. Voorzie je terras in blauwe steen dus van een water- en vuilafstotende beschermlaag door de tegels te impregneren. Op die manier wordt je terras nóg makkelijker in onderhoud.

Hulp nodig bij het impregneren van je terras in natuursteen? We helpen je graag! Aarzel niet om contact met ons op te nemen.