Belgische blauwe hardsteen – of ‘petit granit’ – vormde zich meer dan 350 miljoen jaar geleden uit kalkrijke fossielen. Een sterk materiaal dus, dat gegeerd is voor verschillende toepassingen. Wij geven je vijf belangrijke redenen om Belgische blauwsteen in huis te halen.

1.    Belgische blauwsteen wordt lokaal gewonnen

De naam is geen verkoopstunt: Belgische blauwe hardsteen wordt effectief lokaal gewonnen in de Ardennen (vooral rond Luik). Door ervoor te kiezen ondersteun je de lokale economie én ben je zeker van vakmanschap en een hoge kwaliteit. In België gelden namelijk strenge regels, bijvoorbeeld om de ontginning zo ecologisch mogelijk te laten verlopen. Een groot verschil met Aziatische blauwsteen!

2.    Een lust voor het oog

Met blauwe hardsteen ga je voor tijdloze schoonheid. Het gesteente heeft een grijze tot blauwgrijze kleur, met witte aders en kleine fossielen. Zo ziet elk stuk blauwsteen er uniek uit. En omdat het subtiel opvalt, past dit materiaal in klassieke en moderne interieurs.

3.    Blauwe hardsteen gaat lang mee

We zeiden het eerder al: Belgische blauwe hardsteen is bijzonder sterk en staat dan ook bekend om z’n langdurige kwaliteit. Slijtage krijgt geen kans, want deze natuursteen is amper vatbaar voor krassen, vlekken en hitte.

4.    Blauwsteen is bijzonder veelzijdig

Blauwsteen blijft er jarenlang prachtig uitzien en kan tegen een stootje. Daardoor is het een geliefd materiaal voor véél toepassingen binnen en buiten. Denk maar aan keukenbladen, vloeren, trappen, gevelbekleding, douchewanden en terrastegels in blauwe steen. En goed om te weten: vloerverwarming gaat hand in hand met deze natuursteen.

5.    Makkelijk te onderhouden

Om je blauwe hardsteen te reinigen, dweil je met een beetje water en een vleugje natuurzeep. Vlekken moet je zo snel mogelijk opdeppen met een microvezeldoek en eventueel een pH-neutraal schoonmaakmiddel. Gebruik nooit een  hogedrukreiniger, schuurspons, azijn, soda of antikalkmiddel.

Is je Belgische blauwe hardsteen toch beschadigd? Geen paniek, wij weten raad. Neem gerust contact op voor advies over jouw natuursteenrenovatie.