Ga je je badkamer renoveren en wil je hem graag bekleden met natuursteen? Goed idee! Natuursteen in de badkamer is niet alleen stijlvol en tijdloos, het geeft je badkamer ook de nodige charme om er helemaal tot rust te komen. Alleen moet je bij het plaatsen van de natuursteen wel over het nodige vakmanschap beschikken. In dit artikel ontdek je er alles over!

De juiste natuursteen kiezen voor je badkamer

Het grote voordeel van natuursteen is dat je het werkelijk overal in je badkamer kunt gebruiken: van de vloer tot de douche en de wastafel. Het enige waar je wel een beetje bij moet opletten, is dat je voor elke verschillende toepassing het juiste type natuursteen kiest. Zo kies je voor de vloer beter een natuursteen die niet te glad is en ga je voor de douche of het bad dan weer het best voor natuurstenen tegels die goed bestand zijn tegen water.

Weet je niet zo goed welke natuursteen te kiezen? Laat je gerust bijstaan door een vakman. Een expert ter zake weet je precies te vertellen wat de ideale toepassingen van elke steen is en waarom je nu beter wel of niet voor een bepaalde steensoort kiest.

Plaatsing en onderhoud van natuursteen in je badkamer

In de badkamer is er uiteraard meer vocht dan in eender welke andere ruimte in je huis. Vooral de bekleding van de douche is daarom een heikel punt. Je wilt namelijk niet dat er water achter de tegels gaat sijpelen en zo schade veroorzaakt. Daarom is het belangrijk dat je natuursteen volgens de regels van de kunst wordt geplaatst. Het is dus slim om steeds de raad en de hulp van een expert in te roepen. Een professional zal je eveneens het beste advies even over hoe je de natuursteen in je badkamer nu juist moet onderhouden en beschermen.

Advies nodig voor de plaatsing van natuursteen in je badkamer? Neem dan contact met ons op en wij helpen je verder.