Ga je een nieuw terras aanleggen, maar twijfel je nog over welke soort tegels je wilt gebruiken? Dat is normaal: je wilt namelijk duurzame terrastegels die bestand zijn tegen alle weersinvloeden, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Met natuursteen kun je alvast niets verkeerds doen. In dit artikel ontdek je waarom en welke natuursteen je het beste kunt kiezen.

Waarom natuursteen voor je terras de beste keuze is

Natuursteen is geschikt voor tal van uiteenlopende toepassingen. Ook voor je terras is natuursteen het geknipte materiaal. Natuurstenen tegels ogen namelijk niet alleen bijzonder mooi door hun aardse uitstraling, maar hebben ook een natuurlijke hardheid. Ze zijn met andere woorden bestand tegen alle weersomstandigheden: regen, wind, koude, hitte … Meer nog: natuursteen wordt vaak zelfs nog mooier met de jaren. Tot slot zijn natuurstenen tegels erg eenvoudig in onderhoud, waardoor je volledig zorgeloos van je terras kunt genieten.

De juiste natuursteen voor je terras

Vastbesloten om natuursteen op je terras te leggen? Mooi! Maar hou wel het een en ander in je achterhoofd. Baadt je terras bijvoorbeeld de hele dag in de zon? Dan kies je misschien beter voor een lichtgekleurde natuursteen, omdat je terrastegels anders wel erg heet kunnen worden. Ligt je terras naast een zwembad? Dan ga je het best voor natuursteen met een antislipafwerking.

Verder zijn bepaalde soorten natuursteen, zoals travertin, iets vlekgevoeliger door hun porositeit. Over het algemeen zijn dus vooral de soorten natuursteen met een hogere hardheid en slijtvastheid geschikt voor terrassen, zoals graniet of basalt. Verder zijn ook leisteen of blauwe steen een populaire keuze voor op het terras.

Hoewel deze soorten natuursteen best tegen een stootje kunnen, is het wel aangeraden om ze te voorzien van een goede water- en vuilafstotende beschermlaag door ze te impregneren. En daar kunnen wij je bij helpen! Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen, zodat je nog lang van je natuurstenen terras kun genieten.