Een badkamer in natuursteen ziet er fantastisch uit. Natuursteen heeft namelijk een erg luxueuze uitstraling én voelt heerlijk aan, waardoor je helemaal kunt herbronnen in je badkamer. Bovendien is natuursteen door zijn natuurlijke eigenschappen erg onderhoudsvriendelijk in natte ruimtes. Toch kan het gebeuren dat je natuursteen vlekken vertoont door antikalkmiddel bijvoorbeeld. Geen nood: in dit artikel ontdek je hoe je deze vlekken kunt verwijderen!

Waar komen de vlekken vandaan?

Je gebruikt dagelijks heel wat water in je badkamer en het is dus niet verwonderlijk dat er na een tijd kalkaanslag verschijnt. Als je badkamer belegd is met natuurstenen tegels moet je echter oppassen wanneer je beslist om de kalkaanslag te verwijderen met antikalkmiddel. Heel wat natuursteen, zoals blauwe hardsteen, leisteen, marmer of travertin, bevatten namelijk veel kalk. Als deze stenen in contact komen met antikalkmiddel treedt er meteen een reactie op en verschijnen er witte vlekken op je natuursteen. Met andere woorden: gebruik nooit antikalkmiddel in de buurt van je natuursteen.

Geen zorgen dankzij een goede bescherming

Dé manier om vlekken te voorkomen is door je natuursteen preventief te behandelen. Laat je tegels impregneren, zodat ze voorzien zijn van een beschermlaagje dat water en vuil afstoot. Op die manier laat het water minder snel kalkvlekken achter.

Hoe krijg je vlekken door antikalkmiddel weg uit je natuurstenen badkamer?

Heb je nog maar net antikalkmiddel gemorst op je natuursteen? Dan moet je vooral snel handelen. Maak een sopje van lauw water en zeepsop met een lage pH-waarde en kuis je natuurstenen tegels hier zo snel mogelijk mee af.

Is het antikalkmiddel al volledig in de steen getrokken en zijn er vlekken zichtbaar? Dan is een natuursteenrenovatie aan de orde en moet de steen gepolijst worden. Gelukkig kun je daarvoor bij ons terecht! Aarzel dus niet om contact op te nemen, zodat we samen kunnen bekijken hoe we je vloer weer als nieuw krijgen.

 

Veelgestelde vragen over kalkvlekken op natuurstenen

Heb je last van kalkaanslag in je badkamer of kalkvlekken in de keuken? Ga niet aan de slag met agressieve antikalkproducten, want die kunnen de natuursteen beschadigen. We raden je aan om het verwijderen van kalkaanslag over te laten aan een professional. Je natuursteen zal er in een mum van tijd weer pico bello uitzien.

Load More