Een marmeren keukenblad uit marmer is weer hip en trendy. Marmer kan tegen een stootje en geeft elke kookruimte een luxueuze toets. Nog niet overtuigd? Wij geven je vier redenen om te kiezen voor marmer in je keuken.

1.    Marmer heeft een lange levensduur

Hoewel marmer een poreuze steen is die redelijk gevoelig is voor vocht en vlekken, heb je er toch jaren genot van in je keuken — dankzij een goede beschermlaag. Op je marmeren keukenblad hebben krassen weinig kans en de natuursteen is slijtvast.

2.    Elk marmeren keukenblad is uniek

Is jouw interieur industrieel, klassiek of modern? Marmer past bij elke stijl! Je kunt kiezen uit verschillende kleuren: wit, zwart, bruin, grijs, groen, roze, geel, … En omdat deze natuursteen  heeft in z’n structuur, is geen enkel stuk hetzelfde.

3.    Marmer kan goed tegen hitte

Je hoeft geen schrik te hebben dat de natuursteen springt als je marmeren aanrechtblad warm wordt — bijvoorbeeld naast je kookvuur. Marmer kan namelijk redelijk goed tegen hitte. Toch zet je beter geen hete pannen of ovenschalen rechtstreeks op de natuursteen, om verkleuring te voorkomen.

4.    Marmeren keukenblad renoveren? ’t Is mogelijk!

Is je marmer z’n mooie glans kwijt? Heb je last van vlekken, kringen of andere onzuiverheden? Dan moet je de natuursteen niet per se vervangen. Alleen al het op maat snijden van een nieuw aanrechtblad kan duur uitvallen. Het is dan een stuk goedkoper én duurzamer om je marmeren keukenblad te renoveren. Geen enkele grondstof is eindeloos beschikbaar, dus doe je er goed aan om bestaand materiaal te recupereren. Zo draag je je steentje bij aan het milieu.

Vraag een offerte aan

Contacteer ons gerust over de renovatie van je marmeren keukenblad. We schuren of slijpen dan een dunne laag van de natuursteen, zodat alle krassen en vlekken weg zijn. Daarna polijsten en impregneren we het aanrechtblad en

We vragen om enkele foto’s door te sturen en bellen je nadien op om een goed idee te krijgen van de schade. Zo kunnen we een offerte op maat maken.