Parket, laminaat, vinyl, pvc, beton … Als het op vloeren aankomt, zijn de mogelijkheden haast eindeloos.  Een optie waar heel wat mensen – terecht – fan van zijn, zijn tegels in natuursteen. Waarom die keuze zo populair is, lees je in dit artikel.

Een vloer in natuursteen: tijdloze klasse

De belangrijkste reden waarom zoveel mensen kiezen voor een vloer in natuursteen, is natuurlijk het fraaie uitzicht en de authentieke sfeer die zulke tegels oproepen. Bovendien bestaan er tal van verschillende soorten natuursteen, elk met hun specifieke karakter. Denk bijvoorbeeld aan arduin, graniet, leisteen of marmer, maar ook aan minder voor de hand liggende en toch even smaakvolle keuzes als travertin of zandsteen. Je merkt het: natuursteen is bijzonder veelzijdig.

Past in elk interieur

Het maakt dus niet uit of je houdt van rustiek of eigentijds, er is altijd een type natuursteen dat perfect past in jouw interieur. Bovendien kun je natuursteen heel goed combineren met tal van andere materialen. Zo komen houten meubelen prachtig tot hun recht bij een vloer in natuursteen.

Natuursteen is duurzaam

Wie kiest voor natuursteen, kiest automatisch ook voor duurzaamheid. Tegels in graniet, marmer, leisteen … zijn bijzonder hard en kunnen tegen een stootje. Met het juiste onderhoud gaan ze dan ook jarenlang – of zeg maar gerust decennialang – mee.

Vloerverwarming is geen probleem

Vandaag is vloerverwarming erg in trek. Gelukkig kun je zowat alle vloertegels combineren met vloerverwarming. Ook vloeren in natuursteen zijn perfect in staat om warmte op te slaan en langzaam af te geven. Let wel: om scheuren te vermijden, moeten je natuurstenen tegels wel correct geplaatst worden. Schakel bij voorkeur een professional in, die rekening zal houden met het soort natuursteen, de grootte van de tegels, de isolatie, etc.

Makkelijk onderhoud

Een vloer in natuursteen onderhouden is helemaal geen heksentoer. Af en toe eens stofzuigen en neutrale, licht alkalische poetsmiddelen gebruiken, volstaat. Wil je je vloer maximaal beschermen tegen vlekken en water? Dan is het een goed idee om hem te laten impregneren. Dat maakt de vloer nog makkelijker om te onderhouden.